Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVAN PRIMJER

Ne zaokružuju svi cijene na više: Evo za koliko se može popiti kava u središtu Zagreba

Zagreb: Nisu svi zaokružili na više
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.01.2023.
u 14:06

S obzirom da je riječ o kafiću u središtu Zagreba, gosti mogu biti itekako zadovoljni s cijenom

Da ipak ne zaokružuju svi cijene na više nakon uvođenja eura, primjer je i kafić Petit u prolazu nebodera u Ilici. Kava s mlijekom ondje se može popiti za 1,19 eura, odnosno 8,97 kuna. 

S obzirom da je riječ o kafiću u središtu Zagreba, gosti mogu biti itekako zadovoljni s cijenom. 

09.01.2023., Zagreb - Da u opcem zaokruzivanju na vise pri uvodjenju eura neki postuju zakone primjer je kafic Petit u polazu nabodera koji je cijene kave zaokruzio na nize i time isao u korist svojih gostiju. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

Inače, pomoćnica glavnog državnog inspektora Vedrana Filipović-Grčić jutros je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska rekla kako je u razdoblju od 2. do 5. siječnja obavljeno više od 500 nadzora te da su u preko 300 nadzora u trgovini i ugostiteljstvu utvrdili neopravdano podizanje cijena. 

Svi oni koji su izmijenili svoje cijene u odnosu na one koje su bile 31. prosinca i izmijenili ih na više 1. siječnja su u prekršaju. Nakon što inspekcija dođe u nadzor i izvrši ga, svaki poslovni subjekt ima pravo na očitovanje na rješenje inspekcije.

VIDEO Hrvati podijelili iskustva prvih dana s eurom: 'Blagajnice svaki puta odahnule kada su vidjele da plaćam karticom'

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:07 09.01.2023.

A jel se može kupit cijelo kilo kruha za 9 kn ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije