Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimsko računanje vremena

Ne zaboravite pomaknuti sat i upaliti kratka svjetla na vozilima!

policija
Foto: Pixsell
22.10.2015.
u 17:40

Ova odredba primjenjuje se do 27. ožujka 2016. (osim za vozače mopeda i motocikala za koje važi tijekom cijele godine), kada započinje ponovno ljetno računanje vremena.

Tradicionalno, posljednjeg vikenda u listopadu počinje zimsko računanje vremena pa će se u noći sa 24. na 25. listopada satovi u tri sata ujutro prebaciti na dva sata  zbog čega će mnogi zadovoljno spavati dulje. No, važno je podsjetiti da se mijenjaju i obveze vozača koji su do proljeća dužni i po danu voziti s upaljenim kratkim svjetlima jer inače bi mogli platiti kaznu od 300 kuna.

Isto vrijedi i za bicikliste. Od sumraka do zore, ali i u  slučajevima smanjene vidljivosti, na biciklima moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu.

Ova odredba primjenjuje se do 27. ožujka 2016. (osim za vozače mopeda i motocikala za koje važi tijekom cijele godine), kada započinje ponovno ljetno računanje vremena.

>> Jeste li pomaknuli kazaljke? Počelo ljetno računanje vremena

Komentara 38

DA
dangebandi
18:16 22.10.2015.

Evo ja odma pomako sat da ne zaboravim, stavio sam ga na drugu stranu sobe.

IP
ispeci.pa.reci
18:01 22.10.2015.

kao vozač sam stalno na cesti pa vjerujte ljudi ne pale svijetla ni po magli ni po jakoj kiši a bogami ni po mraku đaba budalama pričat

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
19:05 22.10.2015.

Tko je izmislio to i prodao nam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije