Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stefani Zamagni
Povratak na članak

'Ne vjerujte suverenistima, zatvaranje vodi u propast. Globalizaciju je nemoguće zaustaviti'

- To je kao da pokušavate zaustaviti nabujalu rijeku umjesto da njome upravljate pa napravite kanale od kojih ćete u konačnici imati i koristi, izjavio je predsjednik Papinske akademije društvenih znanosti u Vatikanu

Komentari 70

GE
genex
09:58 21.08.2019.

nevjerojatno koliki tekst a tip ništa nije rekao.umjetnost prodavanja magle.

VL
BA
Bakurl
11:27 21.08.2019.

Naprotiv, ne vjerujte globalističkim muljatorima koji se samo lažno predstavljaju. Suverena politika nije antiglobalna. Države su surađivale i dok se nisu pojavili bjelosvjetski muljatori.

VL
MA
marcel
11:21 21.08.2019.

Ne vjerujemo tebi

VL
MS
mala_sova
11:37 21.08.2019.

Naslov me podsjetio na školski izlet "Putevima partizana Banije i Korduna" osamdesetih godina, naročito završnog predavanja o ustaškom pokolju 2 milijuna napaćene srpske nejači u glinskoj crkvi, vađenja očiju, razbijanja lubanja, jedenja mozgova, pijenja krvi, sve po naređenju najvećeg ustaškog koljača Alojzija Stepinca te poante "Ne vjerujte Kuhariću!" Ista metodologija, ista praksa, isti narativ, udbaški propagandist jednom, udbaški propagandist uvijek.

VL
Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
11:51 21.08.2019.

Ma nemoj. Obične globalističke papazjanije. Nitko nije protiv međunarodne suradnje već protiv zla globalizma koji uništava nacionalne države.

VL
DU
Deleted user
11:31 21.08.2019.

Papa Franjo je najveci globalista od svih koji ce na kraju nastojati unistiti katoličanstvo ali neće uspjeti .

VL
DU
Deleted user
11:16 21.08.2019.

Od kud si ovog skopal, Silvek?

VL
Avatar nosac
nosac
11:22 21.08.2019.

dobro da nije rekao treba glasati za hdz i sdp jer će svi ostali uništiti i opljačkati državu :D

VL
IK
Ikonoklast
11:42 21.08.2019.

Nece nas Inoslav da mu postavi samo jednostavno pitanje ili dva: 1. Ali zasto se u nas u Europi globalizacija manifestira u milijunima mladih muskaraca sto stizu iz islamskih zemalja? 2. Zasto se ista ta globalizacija ne javlja u Kini, Indoneziji, Indiji ili recimo Saudiskoj arabiji?

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
10:20 21.08.2019.

ja vjerujsm samo Soroševim i Udbinim sinovima ...HR je uz takve političare kao Švicarska te je to naš jedini put uspjeha koji ne treba mjenjati i propitivati !........pozdrav iz Irske

VL
LO
login
12:01 21.08.2019.

Ma sve vam vjerujem. Posebno to da vas je nemoguce zaustaviti.

VL
RE
reborn
14:31 21.08.2019.

Zagovaranje poliarhije kao vladavine interesnih skupina? Relativiziranje pitanja moralnosti? Imenovanje jedne skupine (suverenisti) glupima, kao da su oni krivi za galopirajući rast nejednakosti? Koncept "ja sam bogat jer sam to zavrijedio, a ti si siromašan jer si to zavrijedio" predstavlja kao novinu, kao da to nije nešto čemu se upravo suprotstavljalo kršćanstvo prije 2 000 godina? Čovječe, ovaj možda ima visoku razinu inteligencije, ali vrlo nisku razinu socijalne empatije... pogubna kombinacija.

VL
Avatar hvala_što_pušite
hvala_što_pušite
11:15 21.08.2019.

još jedan baby boomer koji dosta 'prdi'...

VL
AF
afer
11:19 21.08.2019.

Kako je netko pametan u Europi kazao, ako hoćeš uništiti državu stavi tri profesora na čelo države. Teorija bez prakse. Izgleda da Papa Frano kad ne može pravoslavce dovesti za stol okreće se drugima, da ne svršimo kao Krislam.

VL
AG
Agricola
14:03 21.08.2019.

Je li moguće da netko ovako nepismen može dobaciti položajem tako visoko? Koja je to rijeka koju čovjek ne može ukrotiti? Amerikanci su Hooverovom branom ukrotili moćni Colorado, a ovaj tu priča da brana ne igra nego da samo okoloda samo okolo možeš kopati kanaliće. I j oš je pri Vatikanu. I n e shvaća da je čovjek sam ukrotio Colorado, a što tek može čovjek uz Božju pomoć, a što tek može Svemogući Bog, kojem niišta nije nemoguće...

VL
BA
Barak
14:13 21.08.2019.

Ovo nije globalizacija jer bi se onda odnosilo na cijeli svijet ovdje je samo riječ o zapadu gdje izdajnici unose kriminalce silovatelj ubojice iz afrike i iz bliskog istoka.al vam to neće proći

VL
RI
river
16:31 21.08.2019.

Ovaj covjek pise o cistom Marksizmu i onda nje ni cudno kad papa Franjo ispadne glup ......Pa vidite kakvi su mu savjetnici

VL
MM
Marko_Maras
11:21 21.08.2019.

Čovjek govori protiv komunizma, a čisti je socijalist. Prvo ovo: "Tržište je trebalo proizvoditi bogatstvo, a država je trebala pokušati redistribuirati to bogatstvo i obavljati druge važne funkcije." Ne, država nije tu da redistribuira bogatstvo. To je uloga države u komunizmu i socijalizmu, a svi znamo kako ta bajna redistribucija završava: katastrofom i općim siromaštvom. U normalnom sustavu država je tu da pazi da pravila vrijede jednako za sve. Drugo, evo kako fantazira o kapitalizmu i slobodnom tržištu: "Nejednakosti bivaju opravdavane konceptom da je bogati zaslužio biti bogat jer je genijalan, jer je nešto izmislio." Jao majko... "zaslužio biti bogat". To je tipični socijalistički konstrukt. Nema tu zasluga. Bogat je onaj koji se bolje snašao na tržištu. I točka. Socijalistima nikako da to uđe u glavu.

VL
BA
Barak
14:09 21.08.2019.

Haha .Tako ste rekli da nemamo šanse protiv srbije 91

VL
Avatar comparator
comparator
12:39 21.08.2019.

Mislim dabar devedeset posto ove filozofije ima smisla i osnove osim jednoga što nije spomenuto .Čovjekova civilizacija ma koje razine bila ima svoj uspon i pad i prožimaju se u svojem razvoju u isto vrijeme po različitim obrascima i s različitim i često suprotstavljenim vrijednosnim stavovima pa s time i vjerujem ova nametnuta i predimenzionirana globalizacija. Globalizacija prije svega iako ju mnogi doživljavaju kao svjetski poredak to nije . To je tiranija novca ili kako se ovdje navodi financijski kapitalizam. Ja tu prepoznajem upravo njezin razorni efekt na sve druge vrijednosti pa i te društvene koje bi trebale postati ta treča noga globalizacije. Mislim da smo tek definirali kapitalizam i njegove deformacije i to one zlonamjerne koje koriste samo određenim krugovima koji oduvijek vladaju tom manipulativnom materijom.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.