Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ne uspije li Karamarko presložiti većinu, HDZ će tražiti da se povuče iz Vlade

naslovnica 6.6.
Foto: VL
1/2
06.06.2016.
u 00:09

Kompromis - U tom slučaju HDZ bi tražio i odlazak premijera Tihomira Oreškovića.

Iako je Predsjedništvo HDZ-a, uz suzdržan glas Ivane Maletić i neglasanje Milijana Brkića (prema njegovim tvrdnjama), odlučilo da će HDZ pokušati presložiti većinu u Saboru, a ako to ne uspije idu novi izbori, to ne znači da je otklonjena mogućnost da vrh stranke prisili Tomislava Karamarka da se povuče iz Vlade.

To je jedna od opcija raspleta krize vlasti, u slučaju da preslaganje u Saboru ne uspije (a u novu većinu vjeruje sve manje HDZ-ovaca) koja se iskristalizirala dan nakon burnog Predsjedništva HDZ-a na kojem je Milijan Brkić, zamjenik šefa HDZ-a, zatražio Karamarkovu ostavku u Vladi. Iako je Brkić, realno, na toj sjednici doživio poraz, s obzirom na to da su svi osim Ivane Maletić i njega podržali Karamarkovu opciju preslaganja većine, to ne znači da su svi oni koji su u tom trenutku, de facto, ostali uz Karamarka to učinili zato što mu slijepo vjeruju ili zato što smatraju da njegova pozicija mora biti neupitna.

Taktika i razmišljanja nekoliko članova Predsjedništva HDZ-a s kojima smo jučer razgovarali jest sljedeća: ključan je tjedan pred nama u kojem Karamarko mora otvoriti oči i postati svjestan situacije. Pokaže li se da Karamarko ne može presložiti većinu u Saboru i na taj način spasiti Vladu i izbjeći nove izbore, onda je to trenutak u kojem bi se mogao tražiti Karamarkov odlazak iz Vlade.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju donosimo i sljedeće teme:

>>Ministar Orepić: Policija češlja prebivališta. Stat ću na kraj nelegalnim prijavama

>>Ministrica Juretić: Već ovaj tjedan osnivamo upravu za demografiju

>>Vlasnici zemljišta pristali: gradit će se i na Prevlaci

>>Hrvatski paradoks: Zdravstvenih osiguranika više nego stanovnika!

>>Štimac: Ključna je utakmica s Turskom. Bez pobjede nećemo proći dalje

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 159

NY
nyira
21:59 05.06.2016.

jadan Krademarko. šef stranke, a nije uspio biti premijer. Niti će biti jer je on u politici postao prošlo svršeno vrijeme iliti Aorist

ME
megaton
21:18 05.06.2016.

A sta kaze uvazeni biskup koskic i biskup prcela maca popapala jezik

ME
megaton
21:13 05.06.2016.

Navijam za karamarka dok god on dobiva bitke za hdz siguran sam da gubi onaj najveci rat s sdp ovakvoj pobjedi ni sam zoka se nije nadao nemora nista raditi a doci ce na vlast karamarko mu je sve serviraoao ili sve mi se cini da je karamarko sdp ov spijun bit ce da ga zoka placa da srusi hdz he he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije