Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirko Duspara:

Ne ucjenjujemo BiH, ali onečišćenje se mora smanjiti

Mirko Duspara
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
18.04.2016.
u 13:26

– Mi od 2008. godine ukazujemo da imamo ozbiljan problem sa zagađenjem zraka, što se se rezultatima izmjerenim na našim mjernim postajama i dokazalo. Nažalost, nije se puno toga promijenilo i napravilo u pravom smjeru – kaže Duspara.

Nakon najnovijeg alarmantnog onečišćenja sumporovodikom, slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara pozvao je Vladu da iskoristi činjenicu što je Bosna i Hercegovina sada u fazi pretpristupnih pregovora za ulazak u Europsku uniju kako bi je se natjeralo da poštuje međunarodne konvencije i smanji onečišćenje zraka  bosanskobrodske Rafinerije.

– Krajnje je vrijeme da se nešto poduzme, jer mi već sedam godina udišemo izuzetno onečišćen zrak. To nisu ucjene, nego borba za zdravlje i život. BiH se trudi ući u EU, a Hrvatska joj kao susjed u tome može samo pomoći – rekao je Duspara.

Na upit kakve su mogućnosti naše Vlade s obzirom na to da prema standardima RS-a Rafinerija ne zagađuje okoliš, Duspara je odgovorio kako se može puno toga učiniti i kako Ustav svim građanima garantira jednaka prava po pitanju zdravlja, bez obzira na to gdje žive. Prema njegovim riječima, bez izrađenog katastra zagađivača te bez jedne ozbiljne akcije prema rafineriji ne može se očekivati promjena postojećeg stanja. Brođani stoga od Vlade, ministarstava i ostalih uključenih očekuju da se malo više uključe i krenu u stvarne pregovore s BiH.

– Mi od 2008. godine ukazujemo da imamo ozbiljan problem sa zagađenjem zraka, što se se rezultatima izmjerenim na našim mjernim postajama i dokazalo. Nažalost, nije se puno toga promijenilo i napravilo u pravom smjeru – kaže Duspara. 

>> Hoće li brodsko sveučilište ostati mrtvo slovo na papiru?

Komentara 2

OK
okus
15:44 18.04.2016.

Građani B i H imaju i to i još bezbroj problema u B i H.....

OK
okus
15:44 18.04.2016.

Posebno Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije