Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO BANOŽIĆ:
Povratak na članak

'Ne treba nas zabrinjavati naoružavanje Srbije. Hrvatska je NATO-zemlja'

U svome mandatu nastavit ću kontinuirano snažiti Hrvatsku vojsku; spreman sam uložiti dodatni napor usmjeren na povećanje učinkovitosti i provođenje svih ključnih projekata hrvatskih obrambenih snaga

Komentari 60

Avatar Mali Berica
Mali Berica
16:18 10.08.2020.

Naravno da nas ne treba zabrinjavati naoružavanje Srbije, treba nas zabrinjavati nenaoružavanje Hrvatske. Potpuno je nejasno što čeka Hrvatska, evo naprimjer samo turizam svake sezone okrene 12 milijardi eura, ako novi avion F16 košta 80 milijuna dolara, to znači da turizam svake sezone okrene čak 150 novih aviona! Hrvatska je ustvari krcata novca, problem je u tome što se taj novac troši na tisuće i tisuće udruga koje ničemu ne služe, troši se na razno razne medije i portale, troši se na nekakve kvazi umjetnike i režisere, troše se na parade i slično, troši se na socijalne slučajeve koji ne žele raditi dok istovremeno u Hrvatskoj godinama vlada kronični nedostatak radne snage, zbog toga smo zaposlili čak 70.000 stranaca!

VL
CO
cobalt60
17:08 10.08.2020.

Nabava F16 ili Rafale odmah!!! Nabava PZO raketa David ili Patriot - odmah!!! Ne želimo više slušati nebuloze, bajke i opravdanja, NATO se nikada ne bi pokrenuo radi ijedne majušne zemlje! Ulaganje u zrakoplovstvo i vojsku općenito jest ulaganje uu ekonomiju Hrvatske koje neće biti bez mira i vojne ravnoteže sa susjedima!

VL
BO
bolnaistina
17:38 10.08.2020.

Ma brate samo ti kupuj avione, ko se sam brani, naj sigurniji je u obrani

VL
CO
cobalt60
16:31 10.08.2020.

Članstvo u NATO savezu nije nikakvo jamstvo odvraćanja od agresije, moramo se opametiti i uzdati se samo u sebe jer ne nalazimo se u mirnoj regiji već izuzetno problematičnom području u kojemu se u Srbiji i dalje održava ista ona politika koja je započela sve ratove 90-ih, na sjeveru Mađarska čiji političari imaju teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj, na jugu BiH i Republika Srpska. Nabavka borbene eskadrile je apsolutna nužnost koja ne može čekati, Rafale i F16 su jedine dobre opcije i tu nema premišljanja, zrakoplovstvo je izuzetno skup sektor ali prijetnja od rata je daleko daleko skuplja opcija. Nažalost nisam mišljenja da novi ministar razumije svu ozbiljnost trenutnog stanja unutar resora koji vodi.

VL
AR
ares2020
16:55 10.08.2020.

Da, nas ne treba brinuti naoružavanje Srbije, nas mora brinuti nenaoružavanje Hrvatske. A što se tiče NATO-a zašto se Turska ili Grčka toliko naoružavaju, zašto Francuska ili Velika Britanija imaju nuklearno oružje!?? Kako se ono kaže sam se obrani pa će te i NATO obraniti. Totalno nekompetentan ministar, politički podoban ali totalno nekompetentan !!!

VL
VE
vedranozretic
17:11 10.08.2020.

Ne treba se zavaravati. Ako se nismo u stanju sami obraniti, nitko neće stati iza nas. Čak i da se sve države članice NATO slože, da se realizira vojni odgovor na agresiju potrebna su dva do tri tjedna. Ako ne izdržimo sami toliko, neće više biti razloga za vojni odgovor.

VL
BL
blackfriday
16:17 10.08.2020.

Ako cemo sve karte staviti na nato onda smo vec izgubili neke buduce ratove,ocito nasi ministri smatraju da je nato svemocan,biti u nato-u ima svoje prednosti jer mozes jeftinije kupovati najmodernije sisteme,ali nikako niti jedna drzava koja drzi do sebee i svoje suverenosti nesmije polagati sve svoje snage samo na nato,a zanemariti svoju vojsku,clanak 5 nije sveto pismo pa ga se svi pridrzavaju,upravo u ovoj krizi oko covid 19 je bilo vidljivo koliko treba da se nesto pokrene,da je bio rat male drzave bi jednostavno bile pregazene od strane jaceg,prema tome zivi za buducnost ali se ponasaj i opremaj kao da ce rat sutra

VL
EM
Emoji
15:48 10.08.2020.

Dovoljno si kazao! Ako je naša sigurnost u takvim rukama, mi smo u banani! Nađite mi primjer gdje je NATO pomogao i zaštitio koga, ako to nije bio isključivi interes Amerike!?

VL
TO
tomislav10
16:12 10.08.2020.

Mario, nisi ti za ovaj posao ... ni vojsku nisi služio ...

VL
EM
Emoji
16:10 10.08.2020.

Banožiću, jesi li pročitao što su rekle ankete rađene po zemljama NATO-a koliko su spremni priskočiti u pomoć drugoj članici u slučaju potrebe?? Naravno da nisi i nisu to ankete koje naručuješ ti i tvoj šef ..

VL
JZ
Jedan_Zagrepčanec
15:53 10.08.2020.

Zar opet postavljaju na mjesto ministra obrane osobu koja će nastaviti rastakanje Hrvatske vojske? Očito je to program ove polovice vladajućih u Hrvatskoj kojom vladaju oni koji svoju domovinu ne vole od drugova iz HDZ-SDSS-SDP-HNS klike ne možemo ništa drugo ni očekivati. Ima li ikoga toliko naivnog da povjeruje da kod nabave zrakoplova nisu znali kakva jamstva moraju imati ako kupuju američku tehniku od nekoga drugog? A da se slučajno i dogodila takva zabuna, domoljubna vlast bi odmah otvorila novi natječaj, a ne pustila da zrakoplovstvo do kraja propadne pa da mogu reći: eto, sad ga je nemoguće obnoviti jer smo ostali bez tehničkog osoblja, remontnog zavoda, pilota...

VL
HH
HH:
19:38 10.08.2020.

Da je tako nešto kaže ministar obrane SAD-a, isti tren bi bio razriješen dužnosti

VL
Avatar dmitarXX
dmitarXX
16:00 10.08.2020.

Nas vise.brine sto nas plenkovic razoruzava, ako je vec tema obrana..

VL
VO
vonstauffenberg
17:10 10.08.2020.

Od ovog ministra neće biti ništa jer odmah je počeo lupat gluposti .Znači po njemu, članica smo NATO-a, pa šta to znači da ne treba nabaviti avione? Pazite ovaj lik izjavi da šta znači vojna oprema ako nema domoljublja (( to govori iz primjera Domovinskog rata). Koja oprema čovječe u vrijeme Domovinskog rata??? Da nismo zauzeli vojarne borili bi se s praćkama. Opreme uopće nismo imali nego smo jedino i domoljublje imali. Da smo tada imali vojsku možda bi obranili Vukovar i ne bi bilo masakra.Bože tko će voditi ministarstvo obrane

VL
ZV
Zvonko
17:11 10.08.2020.

Poslije ove izjave ministar treba odmah otići i onaj koji ga tako savjetuje. U jeku korone krize hrvatska je ostajala bez inzulina jer članice EU se u krizi brinu samo za sebe.

VL
ST
stefj
19:31 10.08.2020.

Taj očito nikada nije pročitao što znači biti u NATO-u i kada će NATO intervenirati da bi zaštitio neku članicu. I to je novi ministar obrane? Sada će izgovor za sav nerad i nečinjenje biti da smo članica NATO-a?... Eto, radi uhljeba nismo mogli kupiti nove avione, a sada je novi ministar našao i savršen izgovor. Novi obrambeni smjer vlade - to nam ne treba, mi smo u NATO-u.

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
16:47 10.08.2020.

Upravo razmisljanje od kakvog se svakom normalnom covjeku dize kosa na glavi! Da ima imalo pameti podnio bi ostavku istog trenutka.

VL
VA
vadis1
16:24 10.08.2020.

Dobro je biti clan NATO saveza, ali uzdaj se use i u svoje kljuse. Ministar je ocito neiskusan.

VL
OO
oo8787
23:19 10.08.2020.

Ne može radikalni pacifist voditi ministarstvo Hrvatske obrane, ta ideologija je nespojiva sa tim ministarstvom, treba dovesti nekoga tko razumije geopolitiku i obrambeni sustav. Vojni proračun jasno treba dignuti na min. 10% BDP-a, ne treba ni ponavljati da treba uzetiti nove avione, u ova krizna vremena je suludo zanemarivati obranu države.

VL
DO
Domumom
17:44 10.08.2020.

Koja glupost razočarati Hrvatsku i nadati se pomoći Natoa to može vjerovati samo deb.l. Tako smo i za vrijeme vladanja račana bili razoružani i posljedice i agresiju još uvijek osjećamo. Nek pupavac proglasi neutralnost.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.