Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆE ŠTETE

U noći stiže još obilnija kiša, izdano upozorenje za Karlovac, Gospić...

Kiša prouzročila probleme vozačima
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/19
25.09.2019.
u 22:07

Najniža jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna u unutrašnjosti od 18 do 23 te od 22 do 25 °C na obali i otocima, priopćio je DHMZ.

Nakon kiše dolazi sunce, ali u našem slučaju dolazi - još kiše. U noći na četvrtak i ujutro očekuje nas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Zatim slijedi postupno razvedravanje sa zapada, a oblaci s kišom najdulje će se zadržati na istoku i jugu zemlje. Ostatak tjedna nas očekuje većinom sunčano vrijeme s pokojim pljuskom.

Obilna kiša će pljuštiti na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima. Vjetar na kopnu slab i prolazno umjeren sjeverozapadni, poslijepodne u okretanju na jugozapadni. Na sjevernom Jadranu puhat će slaba i još prijepodne umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a u Dalmaciji jugo u postupnom okretanju na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna u unutrašnjosti od 18 do 23 te od 22 do 25 °C na obali i otocima, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod.

Foto: Meteoalarm

Važno je napomenuti da Meteoalarm za sutra izdaje upozorenje narančastog stupnja, što znači da će vrijeme biti potencijalno opasno. Moguće se i nove lokalne poplave.

"Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane vaših državna tijela", izdano je navedeno upozorenje za regiju Karlovca, Gospića, Velebita te Istre i Kvarnera. U ostatku se zemlje očekuju laganiji, lokalni pljuskovi, stoji u objavi Meoteoalarma.

Kiša prouzročila probleme vozačima
1/12

Ipak nam kiša neće pokvariti planove za vikend te ćemo imati priliku uživati u pokojoj zraci sunca.

"U petak i subotu u većem dijelu unutrašnjosti pretežno sunčano i razmjerno toplo. Potkraj subote te u nedjelju i početkom novoga tjedna ponovno promjenljivije, ponegdje uz malo kiše. Na Jadrana idućih dana pretežno sunčano i toplo; potkraj subote te u nedjelju i ponedjeljak na sjevernom dijelu povremeno s lokalnim pljuskovima. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, od subote jugo i jugozapadnjak.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentara 1

GR
gragakarlovac
22:25 25.09.2019.

Opa, ide vjetar od 50km na sat. Idu krovovi na let, a bome i parketi će plivati...novo gradnja=grad od WC papir, hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije