Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Opasno putovanje do Dubrovnika: Bus je prokišnjavao, otvarali smo kišobrane

Iz Croatia Busa nisu odgovorili tko je dao dozvolu za prometovanje autobusa
25. rujna 2019. u 15:00 5 komentara 3796 prikaza
Autobus Zagreb Dubrovnik
Foto: Morski.hr

Putnici koji su u ponedjeljak putovali na relaciji Zagreb – Dubrovnik jako dobro će zapamtiti ovo putovanje. Prilikom vožnje autobus je prokišnjavao. - Ne možeš vjerovati, vozač ispod kišobrana i pola autobusa - ispričala je čitateljica za Morski.hr koja je kupivši kartu za Croatia Bus u 19 sati u ponedjeljak navečer namjeravala do Zadra. 

KULTNA PODRAVKA Putovanje dugo cijelu vječnost: Vozili smo se vlakom od Osijeka do Zagreba i natrag

- Svi su sve navukli na sebe jer je iz ventilacija i svjetla curilo, pa nisu uključili klimu. Žao mi je jedino što nisam uspjela vozača s kišobranom iznad glave slikati. Žena s dvoje male djece, namočila joj se sjedalica od djeteta, a putuju u Ploče. Neugodno mi je bilo slikati jadnu ženu s djecom. Njih je nekako stavila da legnu, a ona čuči na sjedalu, jer je sve mokro! – ispričala je žena.

Na pitanje jesu li se vozači obratili putnicima i odgovorili zašto se moraju voziti u autobusu kroz kojeg se slijeva kiša kaže da nisu ništa rekli.

– Baš ništa! Da ne znaju kako kiša kroz ventilaciju curi i di se uvuklo. Nisu rekli niti 'izvini'. Niti da su ženi s djecom uopće ponudili naprijed mjesto. Ništa! Beba joj ima možda 9 mjeseci i curica 4-5 godina s njom. Totalno su nas izignorirali. Bili su prezauzeti držati kišobran šoferu da može voziti. Najjadnije je to što nije dao ženi da sjedne naprijed kako bi mogao on odspavati.

Pitali smo suvozača/konduktera odmah, dečko pokraj mene je tražio da nam se refundira lova. Samo je odgovorio „da ne zna on“ i samo otišao naprijed, a mi smo se sami nekako razmjestili po busu da smo na suhom. Netko je sjeo na torbu, jaketu, tko je što imao. Mene je spasila ova moja platnena torba, jer mi je bila iznad u onom pretencu, sva je mokra - požalila se čitateljica.

Morski.hr nazvao je desetke telefonskih brojeva, a poslali su upit e-mailom za očitovanje o ovom slučaju. Operater na službenoj Facebook stranici Croatia Busa ih je uputio također na e-mail adresu koja navodno služi za ovakve slučajeve.

Pitali su: 'U kojoj stanici za tehnički pregled je takav autobus dobio dozvolu za prometovanje i tko je jučer takvom autobusu odobrio prevoziti putnike, među kojima je bilo i malene djece?'. Do zaključenja ovog teksta nisu dobili odgovor.

Danas se u redakciju Morski.hr javio i još jedan čitatelj sa svjedočanstvom iz autobusa Croatia Busa koji je na putu iz Zagreba prema Dubrovniku prokišnjavao na sve strane.

– Cura mi je putovala prema Pločama. Šaljem vam snimke gdje se baš vidi sve. Krenula je u 19 sati iz Zagreba, a stigla 3.50 u Ploče. Zbog ovoga će tražiti povrat novca – kaže.

Poplava POPLAVE Najgori dan u životu: “Vratila sam se kući s putovanja, a stan je bio potpuno poplavljen. Šteta je bila 50 tisuća kuna”

Iz Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta  izvijestili da su poduzeli mjere protiv prijevoznika. Ukoliko se utvrdi tehnička neispravnost vozila, ili nedostatci ( manji, veći, opasan), prijevozniku, odnosno, odgovornoj osobi i vozaču izreći će se odgovarajuća sankcija, odgovorili su iz nadležne inspekcijske službe.

U međuvremenu su i danas pokušavali doći do odgovora iz Croatia Busa, ali bezuspješno.

COVID-19
Znanstvenici i stručnjaci o sve većem broju zaraženih: Ovo su tri mjere koje hitno treba poduzeti
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
  • Deleted user:

    ....kisa je odgovorna za sve kao i uvijek....!!!

  • dvorskaluda:

    Po našim cestama vozi puno tehnički neispravnih ili poluispravnih autobusa. Država koja daje koncesije za linije autobusnim prijevoznicima, mora imati mehanizam redovnih provjera tog voznog parka i uopće poštovanja ugovora o koncesiji. Na putnicima je da manje probleme riješe s ... prikaži još!s prijevoznikom, a ozbiljne prijave policiji i to pismeno uz traženje potvrde ili kopije zapisnika o podnijetoj prijavi.

  • Deleted user:

    Ako je u tekstu sve istina - onda od putnika nitko nije imao tri čiste u glavi jer bi inače nazvao policiju koja bi brzo dovršila ovakvu horor vožnju. Ponavljam - ako je sve istina!