Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obišao karlovac

Milanović: Cijela Hrvatska je ugrožena, neka područja nećemo moći obraniti

Milanović poplave
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/3
13.09.2014.
u 18:11

Ministar Jakovina rekao je da se vrhunac vodenoga vala očekuje oko 20 sati, te da bi Karlovac, obzirom na odličan posao svih službi i građana, trebao biti obranjen.

Premijer Zoran Milanović i ministar Tihomir Jakovina obišli su karlovačko područje i uvjerili se i napore koje stručne službe, lokalna samouprava, ali i brojni građani ulažu kako bi grad obranili od nabujalih rijeka, posebno Korane.

- Stručne službe rade svoj posao rutinski, vjerujem im i ne radim tehničku inspekciju već se obilaskom želim uvjeriti u situaciju na terenu. Ne radim od toga paradu, kao neki. Iako pritom ne mislim na predsjednika - kazao je Milanović u Karlovcu. Dodao je kako će vodeni val, zahvaljujući naporima ljudi, evakuaciji, gradnji nasipa, proći, te da će većih problema biti nizvodno, prema Sisku, Jasenovcu, Županji...

"Na prirodu ne možemo utjecati"

 - Ove kiše nisu normalne, na prirodu ne možemo utjecati. No, za sada imamo puno manje problema nego neke druge zemlje u Europi. No, u Hrvatskoj se 20 godina radilo kako se radilo, za to ne mogu odgovarati, no mogu za ovo vrijeme. Mi ćemo napraviti sve da iz Europe dobijemo stotine milijune kuna, te da izgradimo sustav obrane od poplava koji će jamčiti zaštitu ljudima i imovini. Nažalost, ima područja koja nikada nećemo moći obraniti jer ljudi svjesno žive na područjima gdje ne bi smjeli, gradili su bez dozvola. No, karlovačko je područje moguće obraniti i realizirat ćemo projekte kako bismo to i postigli - kazao je Milanović u Karlovcu.

Ministar Jakovina rekao je da se vrhunac vodenoga vala očekuje oko 20 sati, te da bi Karlovac, obzirom na odličan posao svih službi i građana, trebao biti obranjen. Stručnjaci predviđaju da bi vode tijekom noći trebale stagnirati.

>>Milanović: Čitava Hrvatska je u opasnosti! Postoje mjesta koja se neće moći obraniti

Komentara 22

SV
sveznamdrugi
18:19 13.09.2014.

ne radi paradu on radi šaradu

DU
Deleted user
19:40 13.09.2014.

Narodu treba konkretno pomoci, a ne paradirati i obecevati sve u svrhu slijedecih izbora.

ST
stric15
19:50 13.09.2014.

....a da naprave nasipe od novokupljenih limuzina..... pametne telefone mogu upotrijebiti za zatvaranje manjih rupica... banda crvena pljačkaška

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije