Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
branitelj tvrdi

\'Ne postoje dokazi da je američki vojnik počinio masakr civila\'

Elena Dementijeva
Foto: Reuters | AFP
1/2
21.03.2012.
u 13:11

Ne postoje forenzički ni medicinski dokazi kao ni dokazi o navodnim žrtvama, objasnio je odvjetnik

Odvjetnik koji brani američkog vojnika osumnjičenog za masakr 16 civila u Afganistanu tvrdi da postoji malo dokaza o pokolju, objavio je Reuters.

John Henry Browne zastupnik je narednika Roberta Balesa koji tvrdi da se ne sjeća okrutnog događaja. 

– Ne postoje forenzički ni medicinski dokazi kao ni dokazi o navodnim žrtvama i njihovim posmrtnim ostacima – objasnio je Browne.

Bales, koji se trenutačno nalazi u vojnom pritvoru u Kanzasu, za navodni masakr trebao bi biti optužen do kraja tjedna. 

– On se ne sjeća što se sve događalo kobne večeri. Sjeća se nekih događaja koji su ze zbili prije i nakon incidenta, no ne i napada na civile – tvrdi Browne.

Komentara 6

ĆA
ćaćaća
13:41 21.03.2012.

naravno da ne postoje dokazi..amer dođe u tuđu zemlju ubija civile vojnike i sve što mu se nađe na putu(i naravno sve je po zakonu)..a kad se hrvat brani u hrvatskoj onda postoje dokazi da je ubio babu s automatsko puškom u rukama(naravno onda dođe stotine promatrača koji kao traže nekakve dokaze)gdje su sad promatrači..međunaradno pravo..pravo ratovanja ..jasno je da ih nema..jer ameri određuju što je pravo i kako ga treba prikriti kad je o njima riječ..SRAMOTNO JE MEĐUNARODNO PRAVO..koje vrijedi samo za male narode..

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
14:15 21.03.2012.

Znači uspješno su uništili sve dokaze i očistili mjesto događaja. Afganistanci su se u stvari poubijali međusobno iz puke zavisti prema Amerikancima i želje da im napakoste.

NA
nazgul
16:05 21.03.2012.

da su amerikanci jadni ki mi ne bi ni oni mogli radit šta rade... nema to veze sa međunarodnim pravom nego sa našom državom, našim političarima i našim narodom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije