Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladi homoseksualac

'Ne možeš biti siguran da ti neće doletit' šaka u glavu zbog puse'

Pride Split (1)
Tino Jurić/PIXSELL
16.06.2013.
u 14:05

Zna se dogoditi da se u kinu uhvatimo za ruku i damo si pusu, no izbjegavamo to raditi u centru grada, na trgu i slično. Ipak nam je od svega najbitnija sigurnost, kaže 23-godišnji student Dino

Jedan od članova jučerašnje povorke Zagreb Pridea bio je i 23-godišnji student Dino iz Pule, koji je s 12 godina priznao sebi, a kasnije i okolini da je homoseksualac.

Ovaj student zagrebačkog Filozofskog fakulteta, piše Srednja.hr , na prvi pogled ni na koji način ne razlikuje se od svojih vršnjaka. Ni po čemu drugom, osim što je homoseksualac. Dino priznaje da ga obitelji podržava te da mu je majka pomogla kada je prvi put shvatio da ga ne privlače djevojčice. Priznao je da su zbog njegove seksualne orijentacije djeca u školi znala biti okrutna prema njemu. Ali nije doživio zlostavljanja. Kasnije kad je upisao srednju školu, stav prema vlastitoj seksualnosti prerastao je iz običnog prihvaćanja u svojevrstan ponos i ovaj mladić je odlučio da neće nikad skrivati svoju seksualnost. No oprezan je i na javnim mjestima si ne dopušta nježnosti s dečkom.

- Jednom su me, dok sam izlazio iz gej kluba u Zagrebu, dočekali povici i prijetnje jedne skupine BBB – a. Osim toga, prijateljicu i mene su jedanput zamolili da napustimo kafić jer je gospođi koja je sjedila iza nas smetalo što prijateljica i ja pričamo o njenoj djevojci. Konobaru je jako bilo neugodno zbog toga, prisjeća se mladić i dodaje kako se samo mirno podigao i izašao, jer \'nema smisla da takvi česti primjeri kvare raspoloženje\'.

 - Zna se dogoditi da se u kinu uhvatimo za ruku i damo si pusu, no izbjegavamo to raditi u centru grada, na trgu i slično. Ipak nam je od svega najbitnija sigurnost, a u Hrvatskoj ne možeš biti siguran da ti neće doletit\' šaka u glavu zbog nježnog poljupca - smatra 23-godišnji mladić koji ipak drži da Hrvatska nije tako \'\'zatucana\'\' zemlja.

>>Pogledajte tko je od poznatih sudjelovao na Zagreb Prideu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije