Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozači oprez

HAK upozorava sve koji idu u Sloveniju: Ovo nikako nemojte raditi

Od 1. veljače za plaćanje cestarine u Sloveniji vrijedi samo e-vinjeta
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/2
06.07.2022.
u 23:34

Neovlašteni ponuđači kupcima naplaćuju visoku proviziju za kupnju, a da pritom ne daju nikakvo jamstvo da je e-vinjeta stvarno stvorena u centralnom sustavu DARS-a.

Iz tvrtke DARS su upozorili da na internetu postoji veliki broj neslužbenih stranica na kojima razni ponuđači neovlašteno prodaju slovenske e-vinjete za korištenje slovenskih autocesta i brzih cesta, prenosi HAKRevija.

Neovlašteni ponuđači kupcima naplaćuju visoku proviziju za kupnju, a da pritom ne daju nikakvo jamstvo da je e-vinjeta stvarno stvorena u centralnom sustavu DARS-a. Ukoliko kupac prilikom ulaska na mrežu autocesta nema važeću vinjetu, u prekršaju je, a za to može dobiti kaznu, unatoč tome što je platio za e-vinjetu.

Službeno i u skladu sa zakonom, slovenske e-vinjete mogu se kupiti samo putem službene stranice https://evinjeta.dars.si/. Svi ostali ponuđači koji na svojim stranicama nude slovenske e-vinjeta to čine bez pristanka DARS-a, te s njima nije sklopljen ugovor o prodaji e-vinjeta.

Komentara 8

ZJ
Zjako
00:24 07.07.2022.

Nikad nisam kužio zakaj ljudi kupuju takve stvari za par eura jeftinije i dovode se u rizik, Kolika ušteda može biti na 15€

Avatar mofo
mofo
06:38 07.07.2022.

Hvala sta ste stavili link na pravu sluzbenu stranicu...

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:35 07.07.2022.

HAK upozorava sve prave hrvate koji idu u Sloveniju: Nikako nemojte raditi sve svinjarije, lopovluke, obmane i prevare koje uz Boga i domoljublje radite doma na balkanu jer ulazite u Europu i takve se stvari tamo kažnjavaju i sankcioniraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije