Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE NA CESTAMA

Ne krećite na put bez zimske opreme: Mjestimice pada snijeg u Gorskom kotaru i Lici

Stanje na cestama
Foto: Screenshot/HAK
1/2
29.11.2021.
u 07:06

Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju

Kolnici su jutros u većem dijelu zemlje mokri ili vlažni i skliski, a na cestama u unutrašnjosti magla smanjuje vidljivost. U Gorskom kotaru i Lici mjestimice i povremeno pada snijeg pa Hrvatski autoklub (HAK) savjetuje vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo II i Kikovica (isključivanje na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i na čvoru Kikovica za smjer Zagreb), DC3 Zdihovo-Rijeka, DC32 GP Prezid-Parg-Delnice, DC203 GP Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Meja, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac te na svim lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Zbog snijega zimska oprema obavezna je na Istarskom ipsilonu (B8) na dionici Rogovići-tunel Učka-Matulji.

Zbog vode na kolniku zatvorene su lokalne ceste Veliki Prolog-Draževitići (LC67209), Kotezi-Vina (LC67203) i Podprolog-Orah (LC67207) na području Vrgorca.

Kako je izvijestio HAK, zbog prometne nesreće na 37. km autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Delnice u smjeru Rijeke vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Od danas u 08:00 sati do 08. prosinca u 07:00 sati za sav promet zatvara se most Galdovo na državnoj cesti DC36 u Sisku. Obilazak je preko DC37 Aleja V.J.Cape-Strossmayerova ulica u Sisku-Aleja narodnih heroja-Ul. A.Kovačića-Ul. O.Keršovanija- most Crnac-Topolovac-DC232 Topolovac-Novo selo Palanječko. Pješački promet bit će omogućen pješačkom stazom mosta.

Na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, od 15. studenoga 2021. do 15. travnja 2022. godine, obavezna je zimska oprema, a za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju se četiri zimske gume (M+S) ili četiri ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. Obavezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, podsjeća HAK.

VIDEO Olujno jugo u Dalmaciji

Komentara 1

Avatar Golum
Golum
07:33 29.11.2021.

Na Sljemenu snijega ko u prici....prava Adventska idila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije