Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Kotoribi

Incident u Međimurju: Maloljetnica (16) sjekirom nasrnula na socijalne radnice

privodjenje pulskog nasilnika
Sasa Miljevic/PIXSELL/Ilustracija
28.11.2021.
u 14:05

Policija istražuje slučaj prisile prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari, za koje će podnijeti prijave Državnom odvjetništvu za mladež.

U Kotoribi u Međimurskoj županiji napadnute su dvije djelatnice Centra za socijalnu skrb iz Preloga.

Prema neslužbenim informacijama, inicident se dogodio u petak prilikom smještaja malodobne djece. Jedno od njih, maloljetnica stara 16 godina nasrnula je sjekirom na socijalne radnice u dobi od 26 i 46 godina, koje su uspjele pobjeći. Oštećeno je službeno vozilo u kojem su djelatnice Centra stigle u naselje. Razbijeno je staklo. Policija istražuje slučaj prisile prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari, za koje će podnijeti prijave Državnom odvjetništvu za mladež. 

- Ovo je rezultat ovako zastarjelog, krivo postavljenog sustava koji ne štiti djecu, gdje stručni radnici već desteljećima kompenziraju nedovoljno stručnih radnika, nedovoljno smještajnih kapaciteta, kapaciteta za rad na terenu i nikad uspostavljenu kvalitetnu međuresornu suradnju na zaštiti djece i ranjivih skupina stanovništva – komentar je jedne socijalne radnice koja je pozvala kolege da se aktvino uključe u kampanju "Stop gaženju socijalnih radnika".

Komentara 44

TO
tomotomo
14:24 28.11.2021.

Uvozimo nepalce, a ovi (romi) ne će raditi već žive od socijalne pomoći

ZJ
Zjako
14:16 28.11.2021.

Napišite da se zna o kojoj zajednici manjinaca se radi. Nema potrebe skrivati i uljepšavati. Možda se nekome upali lampica i napokon krene napraviti reda.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
14:15 28.11.2021.

Jeli opet društvo i država krivo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije