Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ne dirajte plaže i ne pretvarajte državu u koloniju bogataša

Iako su hrvatska obala i otoci, ti biseri Jadrana, nacionalno dobro svih hrvatskih građana, u stvarnosti su mnogi dovedeni u situaciju da mogu biti samo promatrači uživanja turista u nacionalnim ljepoticama ove mlade države.

Komentari 4

DA
Darchi2612
07:31 07.07.2017.

u Crikvenici se ulaz na gradsku plažu naplaćuje više od 20 godina, ne vidim da se itko bunio

VL
DU
duxnacije
07:05 07.07.2017.

Ne dirajte nam ravnice!!!

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:25 07.07.2017.

koje li patetike! ni riječi o previsokim cijenama smještaja, ni riječi o bezobrazno visokim cijenama u restoranima, kafićima, dućanima. ni riječi o ignorantskom odnosu domaćina prema domaćim turistima. 'ko to more platit' to je naša paradigma turizma, ne? more, sunce i kamen, to mi prodajemo. odu o neradu 'maslina je neubrana...' smo digni na nacionalni nivo u kulturi življenja. uostalom, pa tko uopće i viče na cijene ulaska na plažu, osim domaćih dolje?! koji sad svojim turistima moraju objašnjavati da se eto, i ovo, naplaćuje! ajd, iskreno, tko treba platiti odvoz i zbrinjavanja smeća sa plaže od turista? tko? zar ne korisnici usluge?! ajd budite face, pa recite domaćem stanovništvu, da će im se usluga odvoza smeća ljeti povećati za 300%, radi turista! e, ne možete više tako, vrijedi načelo 'onečišćivač plaća'. 95% turista na jadranu su stranci. doma navikli da plaćaju svakakvu uslugu. i da je njima najnormalnije da kad dođu na uređenu plažu, znači onu koja se redovito čisti (pa i od igla od narkića), koja ima par tuševa (minimum standarda uređene plaže), ima mjesto za odložiti otpad, one silne paštete, jogurti, negdje moraju završiti.... i? pitam ja vas, velike poštenjačine, kome natovariti ove troškove da ih plati? što hoćete više od sustava u kojem privatnik unajmi dio plaže, državi (vlasniku, ej!) plati naknadu, tzv. koncesiju, pa plaća održavanje reda i čistoće na plaži, među ostalim i odvoz smeća, pokupi igle koje uglavnom domaći tako vole bacati po plaži...

VL
AU
aunick
12:13 07.07.2017.

Jos za vremena tite i drugova ulaz na odrzavane plaze se placao. Turist a i domaci posjetilac hoce plazu cistu, sigurnu, zasticenu i nadgledanu da kazem kao minimalno. Sto bi ste vi, da vam plaze budu kao kaljuze za krmad,, da dzeparosi razabiraju, ajkule trijebe ali sve u ima naroda i drustvenog dobra?. Plaze treba da zadovolje suvremenog covjeka i da budu dio turisticke usluge. Ako Hrvatska hoce da sebe zadrzi na nekakvoj visoj ljestvici ponudjaca turistickih usluga nemoze ocekivati da strani turist koristi plazu sa onima sto nose kosaru sa hranom i tko zna sto. Placati ulaz da ali ulaz treba da bude u srazmjeri servisa koji se nudi, a drzavi se placa porez koji se trosi za dobrobit sire drustvene zajednice. Nema nista narod od izjava "Sume su nase" Zvijeri u sumi su opce dobro a lovci placaju porez na odstrel. Drvo je opce dobro a sjeca se naplacuje. Dobra koja se mogu pretvoriti u novac ili nuznu uslugu za siroke slojeve su produktivna a ona ostavljena narodu u nebrigu nisu nicija. Napraviti nacionalno dobro da bude u naj efikasnijoj funkcije rada za narod je briga uspjesne vlade a ne kojekakvih neo komunista.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.