Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riješen spor Airbusa i Boeinga
Povratak na članak

'Ne borimo se više jedni protiv drugih, već zajedno protiv Kine'

Na summitu EU – SAD riješen spor Airbusa i Boeinga star 16 godina

Komentari 20

Avatar Equilibrium
Equilibrium
00:05 16.06.2021.

Da, da... To je taj vrli slobodoumni Zapad... Samo traži koga će proglasiti za neprijatelja da bi mogao širiti histeriju i držati vlastite narode u pokornosti kapitalizma.

VL
ZP
Zabranjen pristup
00:39 16.06.2021.

Stavi na svoja usta dvije maske iz kine i onda prica da se bori protiv kine.

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
08:45 16.06.2021.

"Složili smo se da ćemo surađivati u suprotstavljanju netržišnoj praksi Kine u ovom sektoru odražavajući naše standarde tržišnog natjecanja." Nije mi jasno kako ce se G7 suprotstaviti Kini kad oni skoro da vise ne proizvode nista! U USA naprimjer, vecina gospodarstva se svodi na "usluge", posebno u odnosu na zidovske bankarske prevare, ali i "obrazovanje"... sto je sada samo protubijelacko ispiranje mozga i revolucionarni trening, "zdravstvo"... koje pokusava odrzati debele ljude na zivotu i "maloprodaja" koja medjusobno prodaje stvari proizvedene u drugim zemljama. Druga velika stvar je "informacijska tehnologija", koja je sva digitalna. Hardware za ovu tehnologiju proizvodi se u Kini ili negdje drugdje. Zabavni mediji i pornografija su svi digitalni. Proizvodnja cini oko 5% gospodarstva i gotovo sve se proda na domacem trzistu, bas kao i poljoprivreda. Americko je gospodarstvo potpuno lazno i potpomognuto u potpunosti cinjenicom da je americki dolar svjetska rezervna valuta, a to se u ovom trenutku odrzava uz obilatu pomoc americke vojske. USA je nasilnicka zemlja i septicka jama koja posvuda siri samo analni seks i duznicko ropstvo u reziji IMF-a, Svjetske banke i ostalih mafijaskih organizacija. Europi je krajnje vrijeme da napravi U-zaokret i okrene se ka suradnji sa... Rusijom. USA kao drzava je samo batina u rukama duboke drzave koja vec desetljecima terorizira cijeli svijet, i oni su kud i kamo veca prijetnja svjetskom miru i prosperitetu nego sto ce Kina ikad biti.

VL
DU
Deleted user
01:02 16.06.2021.

Ahahaaaa, pa kloliko je onda ta Kina mocna kad se cijeli zapad i NATO bore protiv nje.

VL
IP
info_punkt
02:01 16.06.2021.

Šta im je sad Kina kriva?

VL
Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
04:13 16.06.2021.

Kažeš za USA da su: "suverena i uredna pravna drzava u okviru svojih suverenih granica". Pitanje je što onda tu svoju suverenost nameću izvan tih svojih granica na Antarktici, Mjesecu, Marsu, Ukrajini, Estoniji, Grenlandu, Chileu, Balkanu, Kosovu, Libiji, Siriji...jer kažu da su svi ti djelovi svijeta njihov "strateški interes"?

VL
GE
geler203
07:29 16.06.2021.

Zašto protiv Kine. Nisam nigdje vidio da je Kina nekoga napala.

VL
Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
00:12 16.06.2021.

Znači od sada, za Hrvatsku Kina je i zvanično neprijateljska zemlja?

VL
Avatar comparator
comparator
00:57 16.06.2021.

Ipak je jeftinije i prihvatljivije kupiti kineski mobitel nego američki . Konkurencija sustava je dobra zaključujem to po mnogočemu što se je dogodilo nakon raspada SSSR-a gdje je istočna Evropa naprosto postala kolonija zapada bez bitnog ekonomskog razvoja u odnosu na broj stanovnika. Jednoumlje je zamijenilo globalizacija što ne također po meni jednoumlje samo druge vrste.Koliko nam je bolje teško je reći no za bolji standard je ipak potrebno osmisliti nekakvu državnu strategiju koja nam je zabranjena jer navodno za sve dobivamo direktive i peoizvodimo samo što nam ne dozvoljeno.Naše razmišljanje je posve irelevantno jer opet sva "mudrost " zadana je standardima koje nameće uglavnom izvanparlamentarna politika tipa nevladinih udruga plaćenih novcem korporacija koje se kriju iza fondacija i zaklada boraca za ljudska prava ,a u biti s njima nemaju veze.

VL
JO
jorgen
09:32 16.06.2021.

"za političku suradnju u definiranju novih tehnoloških standarda u skladu s demokratskim vrijednostima" - u prijevodu - nastavak nametanja tehnoloških standarda koji će amerikancima omogućiti backdoor kontrolu elektroničkih uređaja i pogona. Cijeli odjeli CIA-e su posvećeni upravo tome a sve zainteresirane pozivam da prouče Wault 7 skup dokumenata koji je iscurio zahvaljujući Wikileaksu.

VL
SS
sokac sa drave
11:26 16.06.2021.

Ovaj klimavi starac bi se borio protiv kine i rusije do zadnjeg europljana.

VL
DU
Deleted user
07:20 16.06.2021.

Kinu se svakako mora prizemljiti, kao nekadašnji sssr , dosta je bilo njihovih boleština i špijunaže. U ostalom oni su za EU i SAD samo ekonomska prijetnja ali za Tajvan pa i Rusiju su i životna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.