Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi kurikulum povijesti
Povratak na članak

Nazor: Premalo je nacionalne povijesti

– Nisu primjerene pojedine teme. Dominantan pojam je Jugoslavija iako je Hrvatska, čak i duže, živjela u drugim savezima – kaže Nazor

Komentari 57

IV
ivaba
16:37 24.04.2016.

Dobro je da imamo ovakve profesionalce i strucnjake i domoljube kao sto je dr. Ante Nazor..........bez njih bi unistili Hrvatsku ovi petokolonasi i izdajice, koji su prije bili, a i sada su sluge vanjskih interesa i Beograda .......smeta im Hrvatskatska - nacionalna drzava hrvatskog naroda i sve pokusavaju i rade na destrukciji i unistenju........obrazovni sustav je samo jedno podrucje, ali jako vazno, i ne smije im se dozvoliti da rade sto hoce na stetu hrvatskoh naroda kao sto su uvijek u proslosti i radili............

VL
BA
bakulušić
16:41 24.04.2016.

Što je sve isplivalo na površinu i tko nas je sve "vodio", dobro da nismo prošli kao 1945. Ako ne bude provedena lustracija, ta mogućnost još nije isključena.

VL
Avatar comparator
comparator
16:42 24.04.2016.

Hrvatska povijest i znanstvene činjenice smetaju onome gdje se Hrvatsku želi ugurati .

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
18:31 24.04.2016.

Pa naravno je da je malo nacionalne svijesti kad banda sve Hrvatsko proglašava Ustaško. Ta banda bi trebala nestati sa scene jel ako gledamo više su Hrvata ubili partizani i komunistička vlast nego su Ustaše pobili svoje neprijatelje. Ne slagali se mi još 100 godina ali mi Hrvati čemo za zlotvore ostati Ustaše. Pozdrav dobrim ljudima

VL
SE
sestrićna
18:43 24.04.2016.

povijest je samo jedna od stvari koju želi uništiti jugo/četnička ekipa u hrvatskoj a skrivaju se iza antifašizma kao što su to nekad radili skrivajući se iza jugoslavenstva..sluge beograda i londona imaju zadatak destabilizacije i na tome rade godinama..uništenjem hrvatske otvaraju put za svoja pokoljenja na jaslama novih država kao što je to za njih do sad bila juga...

VL
DU
Deleted user
18:45 24.04.2016.

to dode tako kad kurikulum obrazovanja pripremaju ljevicari koji nemogu ispustit iz svojih usta rijec HRVATSKA!

VL
TT
tTony
19:01 24.04.2016.

Naravno da je malo, sta smo ucili u skolamo kosovske bitke i od prvog do zadnjeg srbskog ustanka dak malo ipslovamo na vrh isplivaju i yuoljubi,srboljubi koji su se umrezili kroz medije,skolstvo i koje kakve udruge pa tako i danas izmisljaju fasite da bi se odrzali, njih ne zanima Hrvatska buducnost oni zive od mrtvi iz proslosti i od podjele Hrvataskog drustva.

VL
PO
portugisac
19:32 24.04.2016.

Gospodin Nazor i ostali Hrvatski kvalificirani povjesničari morali bi uprti sve snage da se što prije sazna prava istina o Jasenovcu jer ovo što smo danas slušali od mafije koja se danas iz Jasenovca javljala je strahota. Još uvijek miltipliciraju žrtve i još uvijek trube onu Pupovćevu laž kako je tamo pobijeno 20 tisuća djece. Tvrdili su da je u Jasenovcu pogubljeno 700 tisuća ljudi večinom srba. Sada je Goldsteinova "povjesničarska" grupa utvrdila da je točna brojka pogubljenih 83 tisuće i nešto. Goldstein se smatra najkvalificiranijim povjesničarem a po zanimanju je "diplomirani" trgovac. Naj veća tragedija je u tome što se nitko počevši od Goldsteini, srbi, Pupovci, Mesiči kao i ostalih udbaša koji su te laži širili nije izvinuo Hrvatskome narodu za strahotu zbog napuhanih 620.000 žrtava. Ta se je ispravka morala poslati svim mjerodavnim svjetskim institucijama međutim to se nije učinilo 'pa srbija i srpka pravoslavna crkva još uvijek barataju sa 700 tisuža Jasenovačkih žrtava.Da li ima netko pa da se zapita da li su Godsteini, Milanovići, Pupovci, Mesići, Josipoviči i da ne nabrajam, uopće prijatelji Hrvatske države i šta takove neprijatelji rade u toj državi.

VL
DS
darko.sabljak
19:20 24.04.2016.

Hrvatski Narod ima nazalost veliku diasporu, koja opet, na srecu, ima volje i zelje, pomoci nesebicno Domovinu, u tudini, u progonstvu, itd...tesko zaradeni dollar ili euro. Ali, da, ali, to se nemoze dogoditi bezuvjetno. Zasto ? Pa, kome da povjere novac, na primjer ? Nakon komunisticke, okupacijske vladavine svega i svaceg, samo ne Hrvatskog Naroda, ostalo je puno nerijeseno i neodgovoreno, sto i dalje ometa integraciju RH u moderan krug zemalja sa modernim i konkurentnim gospodarstvom, sto je preduvjet za razvoj i blagostanje. Izolacija, cak u modernoj RH, Hrvatskog Naroda i dalje traje, haraci se porezima, narod tesko zivi i nema vremena za rasprave, ove prirode. Narod, izvan Domovine, ukljucen je i upucen u moderne trendove, i, moze dakle pomoci Domovini. Ali, tzv.politicke elite u RH, su pune starih kadrova i starih obicaja, i nezele, konkurenciju, ni u cemu, i sprijecavaju rukama i nogama, svakog tko predstavlja moderan i saren moderan svijet, koji je imun na sovinizam i zaostalost, koji vlada u svim postkomunistickim zemljama istocne Europe, tako i u RH. Dok, nazalost, nove generacije nestasaju, nema izgleda srece u RH, nego ocito, srecu traze u tudjini, kod stranca, u stranoj zemlji. Nista se nije promjenilo. Pokvarenost (korupcija) u drzavnim sluzbama i u politici je prva asocijacija za Hrvatsku i istocnu Europu. Nazalost.

VL
IB
ivica.barac.62
21:54 24.04.2016.

Hrvati kucaju na pogresna vrata,umjesto da tuzimo Engleze i Francuze kao direktne TVORCE SRBSKOG NACIONALIZMA mi se bezvrijedno prepucavamo sa srbima koji rade sve po recepturi Londona.

VL
YN
yes_no
22:14 24.04.2016.

Budi li se napokon svijest Hrvata ? Perfidna komunistička indoktrinacija pala je pred znanosti, ako nije već, uskoro će.

VL
DI
digi
09:35 25.04.2016.

Rijec jugoslavija treba iskljuciti iz Hrvatskog skolskog gradiva ili uz tu rijec obvezno dodati rijeci "zlocinacka tvorevina". Sve drugo je neprihvatljivo i lazno. Dalje povijest Hrvatske treba odvojiti od "stranih dogadaja" a spominjanje tita samo u kontekstu zlocinaca hitlera,staljina itd. Ne zaboraviti dodati podatak da se u toj tvorevini moralo dobrovoljno: sluziti vojsku, siriti bratstvo i jedinstvo, nositi stafetu mladosti, biti pionir...... bila je to drzava "snadji se" ne kradi-uzmi, cedulja na uredima, posti, ducanima:vracam se odmah..... Bila je to drzava gdje se "mrklo ali nije svitalo" bila je to drzava u vlasnistvu jednog covjeka, jedne vjere, jedne partije, bila je drzava s pravom govora i obavezom na odgovornost za ideju i za izgovorenu rijec. Hvala gosp. profesore Nazor da ste se Vi osobno angazirali oko svega.

VL
PR
Protivcenzure
17:58 24.04.2016.

imamo puno više domaće povijesti od drugih naroda. taman posla da budemo kao amerika i učimo samo svoje...

VL
SS
sokac sa drave
10:58 25.04.2016.

Rodijak po rodijackoj vezi postavljen da krivotvori povjest u korist kamenjaraca na stetu Hrvata.Kada si nam pokusao objasniti da Vukovar nije izdan sve si ukakio i da je prerano napasti jugokasarne a Srbi u Lipiku spremni presjeci kod Virovitice,jugo korpusi spremni izaci na teren sa svim nasim oruzjem i orudjem.Na srecu Spegelj vam je pljunuo u tanjur i pocele padati kasarna za kasarnom i vas san Srbija do Virovitice a Herceg-Bosna u Hrvatsku se popiskio.Da a do kojega oruzja bih dosli Hrvati da su Jugo korpusi izasli na teren.Sjedi Nazoru povjest cista jedinica,moras ici malo kod Tvrtka Jakovine u aksam kurs.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
08:21 25.04.2016.

Pa stalno se i prica o nacionalnoj povjesti, ali, problem je sto svatko ima svoju povjest, samo hrvatska djeca nemaju buducnost. Njihova buducnost je u Njemackoj, Irskoj, Kanadi ...

VL
Avatar Ajnhard
Ajnhard
19:56 24.04.2016.

A o cemu na primer?

VL
NE
Neonacionalist
20:23 24.04.2016.

Treba se boriti za bolju prošlost koga briga za budućnost .

VL
Avatar bobdog
bobdog
20:09 24.04.2016.

Samo da nam nebi kojim slučajem, fašista i špijunčina tomo, pisao kurikulum.

VL
Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
19:05 24.04.2016.

hihihi, hrvatska povijest nema ni cijelih trideset godina, to se u jednon školskom satu nauči.

VL
Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
19:05 24.04.2016.

hihihi, hrvatska povijest nema ni cijelih trideset godina, to se u jednon školskom satu nauči.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.