Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upisi na studij
Povratak na članak

Navala na FER i medicinu jer su šansa i za rad u inozemstvu

HUP: Mladi su shvatili da nećemo dobro živjeti samo od turizma, već da trebamo industriju

Komentari 10

MS
Marinac_SEAL
21:57 15.05.2015.

E to to. Sad svi navalite na to. Nema veze ako vas to ne zanima. Uspjet ćete jer tako pišu novine. Malo morgen.

VL
RA
RafaelBoban1970
22:09 15.05.2015.

Ajd hvala bogu da su i mladi skuzili kaj je produktivno jer dr . Filozofije , povjesti, picologije ima previse i nicem ne sluze osim uhljebljivanjem u drzavne sluzbe

VL
CR
CrazyCat
22:29 15.05.2015.

Nezanemariv broj ljudi upisuje FER iz očaja, a ne jer ih to zanima. To će biti inženjeri koji se svejedno neće moći zaposliti jer to su stvari koje se moraju konstantno proučavati i usavršavati jer znanja na današnjim tehničkim fakultetima(čak i u EU) su preapstraktna za tržište rada. A to će raditi samo oni koji to vole, a ne oni koji se samo žele provući do diplome, a poslodavci će to prepoznati. Danas čak diplome MIT-a i Stanforda ne jamče posao, a kamoli FERa.

VL
TR
trinaestica
22:51 15.05.2015.

Ovi koji upisuju FER i ne znaju da će pasti prvu godinu dva puta prije nego odustanu. I samo rijetki imaju šansu naći posao vani, a kod nas nema nikakve industrije... niti će je uskoro biti.

VL
SA
santos008
08:21 16.05.2015.

Drustvene nauke garantiraju zaposlenje .Culi ste valjda odgovor uciteljici od strane naseg premijera:''Bavite se politikom''Vidite da Bandic hara zagrebom zahvaljujuci''Drustvenoj Samo Zastiti i Opce Narodnoj Odbrani [ DSZ i ONO ]

VL
TH
than
00:35 16.05.2015.

Bas lijepo, ali davno su prosla vremena kada je fakultet bio dokaz znanja. Danas dodjes na razgovor za posao vani i.... Mozes samo blejati, ako nisi ucio. U IT-u te lako presisa i netko tko nije niti isao na fakultet, ali je radio na sebi, a sto se tice medicine,ako nisi vrhunski specijalist mozes nonice nositi za pocetak.

VL
Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
00:36 16.05.2015.

Znaju djeca gdje je budućnost. Što da se zamaraju četnicima, partizanima i ustašama, hadezeovim "domoljubljem" i esdepeovom "pravednošću", Kolindinim sisama i Josipovićevom neshvaćenoću. Tonemo. Tonemo kao država. Tonemo kao nacija. Tonu i naše "komšije". I od tamo mladi bježe glavom bez obzira. Mihajlović je rehabilitiran. Uskoro će valjda i Pavelić. Nego, jeste li pročitali "Argentinski roman" Drage Pilsela?

VL
HE
hellen3353
22:12 15.05.2015.

Tako je! Industrija i stvaranje ! Ne idite van! Nasa vlada ce stvoriti Industriju!

VL
GO
goran2hr
23:54 15.05.2015.

Ako se neki na te fakultete upisuju sa ciljem da ih RH besplatno (gotovo) odškoluje, kako bi onda to znanje koristile strane zemlje, onda neka to svoje školovanje plate. Pred studente bi trebalo staviti izbor ili da nakon školovanja to vrijeme (studija) odrade u RH, u dvostrukom trajanju ili da plate punu cijenu studija. Također paralelno, neka konačno hrvatska vlada, bi trebala pokrenuti stvari u smijeru da za sve posla ima. Ovako npr. desetine hrvatskih tokara, kuhara, krojača, ribara... školuje jednog mladog doktora, a onda kada dođe vrijeme da im on to uloženo u njegovo znanje, vrati svojim radom, on im poruči - tko vas j... drugari, odoh ja u Švedsku. Možda vam dođe neko sa diplomom iz Kameruna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.