Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAKETNI SUSTAVI

NATO postavio prvi od šest Patriota na sirijsku granicu

patriot,nato,sirija (1)
Reuters/PIXSELL
26.01.2013.
u 22:44

Prvi sustav postavljen je uz aerodrom na rubu Adane, grada od 1,6 milijuna stanovnika

NATO je na tursko-sirijsku granicu postavio prvi od šest raketnih sustava Patroit koji bi trebali štititi Tursku od prijetnja iz Sirije, prenosi CNN. Sustav već funkcionira, a ostalih pet trebalo bi biti postaljeno do kraja siječnja, izvijestili su iz NATO-a, naglašavajući kako sustavi imaju isključivo obrambenu svrhu.

Ministri vanjskih poslova država članica NATO-a odlučili su se na postavljanje raketnih sustava oko Sirije u prosincu prošle godine, nakon što je Sirija uz granicu ispalila rakete Scud. Turska je u listopadu ispalila dvije granate prema sirijskom teritoriju nakon što su dvije sirijske granate pogodile turske ciljeve.

Prvi sustav, koji je poslala Nizozemska, postavljen je uz aerodrom na rubu Adane, grada od 1,6 milijuna stanovnika, prenosi Al Jazeera. Ostali - još jedan iz Nizozemske te po dva iz SAD-a i Njemačke - bit će postavljeni radi zaštite gradova Kahramanmaras i Gaziantep. Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu rekao je ovaj mjesec kako će sustavi ostati na tim pozicijama sve dok bude postojala prijetnja.

>> SAD šalje 400 vojnika i projektile Patriot Turskoj

Komentara 4

MZ
munja zibel
10:31 27.01.2013.

Tu se nezna ko je prav ,a ko je zdrav

Avatar intimus 500
intimus 500
09:25 28.01.2013.

+ - 28.01.2013. u 09:07h NWO u blato je napisao/la: 27.01.2013. u 20:48h intimus 500 je napisao/la: .. Kako da sve je izmišljotina očito da vas mnogo žulja gubitat vaših prijatelja . To nemožete da preželite NIkad nećete da priznatete da kod Županje u Spačvanskim šumama nekoliko meseci bilo blokirano dok su pokupili sve delove od B2-A ++++ hahahahaha!! sad ste srušili i B2 :) ma BRAVO!!!!! ...jel ste srušili i F-22??? samo za tvoje znanje ... napravljeni su 21 kom tog aviona ... od toga su samo dva izvan službe (jedna se srušio negdje kod Australije a drugog je na pisti zahvatio požat). Ima nekih testnih verzija koji su sada i izložbeni ...Ali u misijama nije niti jedan srušen :) ... to svi priznaju, čak i tvoji Ruski gospodari, ali vi ne! To dokaz moje teze ... lažete toliko dugo da i samo povjerujete u te laži :) ... kak vas je smiješno pratiti!!!

SE
Sejo
17:07 28.01.2013.

NWO u blato je napisao/la: :-))))))))))))))) EEEE Sejko očito da nišrta neznaš niti ćeš ikada išta znatri. Normarno da da Ameri neće da priznaju gubitke jer bi to bio veliki šamar pred celim svetom. Bitno da posle tog kasapljenja NATOATO avijacije aerodrom nije koristio ............................................................................ NWO.pa ja sam bio tu,zivio i radio 8,5 godina u tim kampovima vozio se HMMWijem svaki dana ti nisi bio ni na 200 km blizu.Aerodrom je tu ostao jos 10 godina a nijedan avion osim americkog nikad nije bio ni blizu njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije