Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ravnatelj šibenske OŠ Jurja Dalmatinca
Povratak na članak

Natko Duvnjak: Školske uniforme za osjećaj zajedništva

Vijeće roditelja i školski odbor jednoglasno su podržali projekt, a i većina učenika reagirala je podrškom

Komentari 18

MX
Mister X
01:16 07.09.2015.

Na to smo se odlučili zato da bi se smanjile vidljive socijalne razlike među učenicima. Tako da bi djecu male hrvate već prevarili obmanuli kako smo svi isti jednaki...

VL
DJ
djurex
08:18 07.09.2015.

"Obrazovanje“ je zapravo uvjetovanje percepcije sebe i svijeta kako bi se odstranile sve moralne, psihološke i percepcijske prepreke željenoj društvenoj promjeni i ulasku u posvemašnje ropstvo. Sustav je zamišljen tako da usađuje sljedeće cjeloživotne nazore: • Istina dolazi od autoriteta.. • Inteligencija je sposobnost pamćenja i ponavljanja. • Točno pamćenje i ponavljanje se nagrađuju. • Nepokoravanje se kažnjava. • Konformiraj se intelektualno i socijalno. Djecu i mlade priprema se da budu tek zupci u centralno pogonjenom zupčaniku pa svjedočimo sve rasprostranjenijem kolektivnom „obrazovanju“ koje djecu uči da se odreknu individualnosti u korist kolektivnog mišljenja kako bi se još više pojačao pritisak na one u razredu koji se ne žele konformirati. To se prikazuje kao njihov nedostatak konformizma („podrške konsenzusu“) koji priječi napredak grupe. Naglasak je na „strategijama grupnog učenja“ i sva djeca u grupi moraju postići određene ciljeve prije nego li grupa može krenuti dalje. Jedan termin za sve ovo je ‘obrazovanje temeljeno na rezultatima’, što znači da se osigurava jedan ishod za sve – programirani um. Ovakva orijentiranost na grupu čini obrazovanje temeljeno na rezultatima sustavom za promjenu ponašanja grupe, a ne za obrazovanje pojedinca. Riječ je o kolektivnoj promjeni pri kojoj se natjecanje ne potiče i pri kojoj pojedinci uče da je skupina važnija od njih.

VL
DU
Deleted user
08:48 07.09.2015.

''Vijeće roditelja i školski odbor jednoglasno su podržali projekt'' i svim učenicima iz svog džepa kupili uniforme i tablete. Dobro je haaa?

VL
OB
Objektivno...
06:45 07.09.2015.

Hoće ki u svakom razredu biti i ovakva stranačka zastava? Da roditelji ne moraju puno misliti za koga će glasati...

VL
Avatar imotska115
imotska115
05:10 07.09.2015.

Dali ce imat bijele marame oko vrata, da im je tito tata.

VL
ST
Stipan
15:31 07.09.2015.

Opet uniforme! Pravi pioniri !

VL
CR
CROLINDA
09:53 07.09.2015.

baš sam se pital kad će vratiti još i školske kute plave kape pionirke petokrake i crvene marame savez pionira kolhoze i sovhoze .....

VL
TT
tata.tomy
07:31 07.09.2015.

Bijah u generaciji đaka, ima tome preko 35 godina, kada smo IZBORILI da ne nosimo "kute". Slobodu odijevanja držali smo svojim pravom IZBORA, a "kute" dijelom strategije uništavanja osobnosti. Istog sam mišljenja i danas.

VL
MA
maliMalecki
07:36 07.09.2015.

Bravo Natko!

VL
DU
Deleted user
08:29 07.09.2015.

Sigurno je nečiji rođo nakon propasti građevinske mafije kupio dva polovna šivaća stroja i naravno treba to medijski nahvaliti kao da su tzv.uniforme pitanja biti ili ne biti, znanja ili balkana.

VL
DU
Deleted user
08:47 07.09.2015.

Koje majice ''rođo''nudi? Kineske po 35 kuna ili kvalitetne od 350 kn. koje izdrže više od pet pranja a da ne promjene boju i kroj, stoga lažite majmune a ne normalne građane. Još sam zaboravio da je potrebno najmanje 5.majica za svaki školski dan ukoliko ne želimo da nam učenici i škole smrde (kao nekada mi u kutama) i što znači na početku školske godine utrošiti oko 1500 kuna a moga ''rođu''izvući iz poslovne krize.

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
11:31 07.09.2015.

i opet ce bit da neko ima svaki dan da promjeni a neko ce nosit 5dana.gdje je tu demokracija dosta je komunizma

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.