Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zahvalila se'

Nataša Škarićić proglašena novinarkom godine

Nataša Škaričić (1)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
03.05.2013.
u 13:23

Prema izboru članova Hrvatskog novinarskog društva nagradu novinara godine za prošlu godinu premoćno je osvojila novinarka Slobodne Dalmacije Nataša Škaričić

Prema izboru članova Hrvatskog novinarskog društva nagradu novinara godine za prošlu godinu premoćno je osvojila novinarka Slobodne Dalmacije Nataša Škaričić.

Kolegica Škaričić nagradu je osvojila za niz novinarskih tekstova kojima je razotkrivala korupciju u zdravstvu. Jedna od poznatih afera koju je obradila je afera Farmal.

Primajući nagradu, Nataša Škaričić ironičnim se riječima zahvalila svojoj kući Slobodnoj Dalmaciji, EPH-u koji je preuzeo Slobodnu Dalmaciju, Upravi EPH-a s kojom već devet godina vodi sudski spor, svim sucima Vrhovnog suda, svim ministrima zdravlja te mnogim liječnicima koji su joj omogućili da ima o čemu pisati.

Što se tiče ostalih nagrada, nagrade "Marija Jurić Zagorka" za pisano novinarstvo dobio je novinar Novog lista Danko Radaljac, za radijsko novinarstvo novinarka Radio Sljemena Ivana Radaljac Krušlin, za televizijsko novinarstvo novinarka HTV-a Anka Bilić Keserović, za internetsko novinarstvo novinarke portala Net.hr Jelena Šimac i Ana Benačić.

Za istraživačko novinarstvo nagradu je dobio donedavni novinar Večernjeg lista i ugašenog tjednika Forum Sergej Županić.

Nagradu "Nikša Antonini" za novinsku fotografiju dobio je Srećko Niketić iz agencije Cropix, dok je nagradu za snimateljski prilog na televiziji "Žarko Kaić" dobio HTV-ov dopisnik iz Bjelovara Igor Tukša.

Nagradu "Otokar Keršovani" za životno djelo dobila je Giga Gračan.

Uoči dodjele nagrada koje se uvijek dodjeljuju na Dan slobode medija predsjednik HND-a Zdenko Duka kazao je:

– Dobitnici ovih nagrada su oni kolege koji se ne pokoravaju ni u ovim lošim vremenima te oni koji održavaju dostojanstvo ove, pomalo posrnule profesije."

>>Novinar - najgori posao ove godine u svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije