Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neformalno druženje

Nataša Novaković i Dražen Jelenić susreli se u središtu Zagreba

Nataša Novaković i Dražen Jelinić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/6
08.09.2021.
u 13:46

Na upit je li tijekom susreta bilo riječi o nedavnoj novoj Jelenićevoj suspenziji u DORH-u kazala je kako o tome nisu razgovarali.

Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa susrela se danas s Draženom Jelenićem, bivšim glavnim državnim odvjetnikom koji je lani, u veljači, dao ostavku zbog afere Mason.

Sastali su se u središtu Zagreba, gdje su, u Mislavovoj ulici popili kavu. Kako nam je kazala Novaković, riječ je bila o neformalnom druženju. Dodala je kako njihovo poznanstvo seže od trenutka kad je stupila na spomenutu funkciju odnosno povezani su preko GRECO-a, antikorupcijskog tijela Vijeća Europe u kojem je ona evaluator dok je on na čelu hrvatskog izaslanstva.

Na upit je li tijekom susreta bilo riječi o nedavnoj novoj Jelenićevoj suspenziji u DORH-u kazala je kako o tome nisu razgovarali.

Isto nam je kazao i Jelenić potvrdivši da se dugo poznaju te kako su vodili neformalan razgovor o zajedničkim temama, obitelji...

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Podsjetimo, Državnoodvjetničko vijeće (DOV) u ponedjeljak je ponovno privremeno Jelenića udaljilo od dužnosti zamjenika glavne državne odvjetnice nakon odluke Vrhovnog suda kojom je zbog formalnih razloga ukinuta i vraćena na ponovno odlučivanje ranija odluka o suspenziji.

Bivši glavni državni odvjetnik Jelenić podnio je ostavku na tu dužnost 19. veljače 2020. godine, nakon što se otkrilo da je zatajio članstvo u masonskoj loži. Potom je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, kojoj je u međuvremenu bio zamjenik,  zatražila pokretanje stegovnog postupka i privremeno udaljenje od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti.

Nakon odluke Vrhovnog suda koji je prihvatio Jelenićevu žalbu i ukinuo prvostupanjsko rješenje o suspenziji na rok od daljnja tri mjeseca, u ponedjeljak je posebno vijeće u izmijenjenom sastavu održalo sjednicu i odlučilo da se produljuje privremeno udaljenje za daljnja tri mjeseca, računajući od 14. srpnja.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Napominjući kako je protiv Jelenića pokrenut stegovni postupak zbog osnovane sumnje na počinjenje stegovnog djela te je predložena stegovna kazna razrješenja od dužnosti, vijeće je odlučilo da je opravdano i na zakonu osnovano produljiti privremeno udaljenje za daljnja tri mjeseca i time potvrdilo svoja ranija stajališta.

Jelenićeva odvjetnica Vesna Alaburić najavila je žalbu na novu odluku, smatrajući da je i ovaj put vrlo nedostatna u pogledu valjanih razloga te da nije iznijet ni jedan razlog koji bi opravdao privremeno udaljenje i takvo ograničavanje prava na rad i na profesionalno dostojanstvo.

Komentara 5

Avatar sadmitrebato
sadmitrebato
14:10 08.09.2021.

ono što je najbitnije je da je plenković postavio masona, ljevičara i cvitanovog potrčka umjesto nekog domoljuba za šefa dorha

RO
roland
14:09 08.09.2021.

Sve je to umreženo.

JV
Jugo Večernjak
22:58 08.09.2021.

Ma simpa su oboje...on slobodni zidar, ona slobodna glumica... Blago nama u ovoj zemlji... 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije