Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA MASON

Jelenić se danas vratio na posao, odmah ga ponovno suspendirali

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
06.09.2021.
u 15:56

Donesena je ista odluka prema kojoj ga se udaljuje od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti na rok od daljnja tri mjeseca

Dražen Jelenić pojavio se danas na poslu u DORH-u, ali ja ubrzo ponovno suspendiran s istog, potvrdila je njegova odvjetnica Vesna Alaburić za N1.

Podsjetimo, Jelenić je bivši glavni državni odvjetnik koji je lani u veljači dao ostavku zbog afere Mason. Nakon ostavke postao jedan od zamjenika Zlate Hrvoj Šipek, njegove nasljednice, na čiji je zahtjev u travnju privremeno udaljen od obnašanja državnoodvjetničke dužnosti.

Vrhovni sud je prošloga tjedna, ne navodeći Jelenićevo ime, priopćio kako smatra da sama činjenica da je glavna državna odvjetnica pokrenula stegovni postupak ne može biti razlog za odluku o produljenju privremenog udaljenja zamjeniku glavne državne odvjetnice.

No Državnoodvjetničko vijeće već je po uputi Vrhovnog suda o ponovnom odlučivanju opet donijelo istu odluku prema kojoj se Jelenića privremeno udaljuje od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti na rok od daljnja tri mjeseca.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Državni tajnik objasnio cilj nacionalnih ispita

Ključne riječi

Komentara 16

RO
roland
16:18 06.09.2021.

Ovu suspenziju plaćaju hrvatski građani. Dakle, porezni obveznici plaćaju 70% od 20.000 kuna, što je njegova plaća na suspenziji. Dakle, svaki mjesec se uredno isplaćuje 14.000 kuna netto. Jelenić ne da nije kažnjen suspenzijom, on je nagrađen, a za 2-- 3 godine će mu morati isplatiti i ovu razliku od 30% izgubljene zarade.

RO
roland
16:23 06.09.2021.

Sudski oni njemu ne mogu ništa s činjenicom da je Mason. Apsolutno mu ništa ne mogu i on će dobiti svaku lipu izgubljene zarade. Sada svaki mjesec prima 14.000 kuna, a onda će mu morati nadoknaditi i tih 6.000 kuna za svaki mjesec suspenzije, na što će se isplatiti i kamata. Dakle, Jelenić ne da nije kažnjen, on je s ovom suspenzijom nagrađen jer će mu država platiti iz razloga što ne može raditi. Kako to ljudima nije jasno da je u ovom slučaju suspenzija nagrada, a ne kazna.

LI
livnopravo
16:36 06.09.2021.

plenki postavio masona za šefa dorha i onda se čudimo nekaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije