Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro 33. Dani piva u Karlovcu

Nastupi najpoznatijih bendova na čak pet pozornica

Najavljen detaljan program Dana piva u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/8
19.08.2019.
u 17:12

Festivalsko pivo i Festivalska kobasica, posebnost su gastronomske ponude na manifestaciji koja će trajati od 30. kolovoza do 4. rujna

Karlovački Dani piva, najstarija pivska manifestacija u Hrvatskoj ove godine u svom 33. izdanju predstavljaju se u potpuno novoj koncepciji: osim što će se ponovno, kao na početku, održavati u samom gradu na čak pet pozornica, bit će ovo najrokerskiji Dani piva do sada. Trajat će od 30. kolovoza do 4. rujna.

- Ova manifestacija ima jak potencijal u turističkom profiliranju grada, a nakana nam je da postanemo zanimljivi gostima iz drugih gradova i drugih krajeva te da Karlovac postane top destinacija kontinentalnog turizma preko Dana piva. Želja mi je da ovogodišnji Dani piva budu i putokaz; postoji jedan element neizvjesnosti u zraku kad govorimo o svemu ovome što nam slijedi ja sam optimist - poručio je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić na predstavljaju ovog koncepta manifestacije. Zahvalio je i obrtnicima koji će za trajanja Dana piva imati i Obrtnički sajma i 1. Poljoprivredni sajma na ŠRC Korani.

Programski koordinator Dana piva Igor Šimulija predstavio je petodnevni program koji će se održavati na pet pozornica. Glavna pozornica bit će na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, u kinu Edison nalazit će se pozornica posvećena elektronskoj glazbi, na prostoru košarkaškog igrališta Šanac bit će Tribute stage na kojoj će bendovi svirati obrade poznatih rock hitova, na Foginovom kupalištu nalazit će se hip-hop stage, a na prostoru ŠRC-a Korana trajat će Obrtnički sajam gdje će nastupati KUD-ovi. 

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

- Na glavnoj pozornici u petak 30. kolovoza program će otvoriti makarski punk rockeri Rezerve, slijedi ceremonija otvorenja i veliki vatromet, nakon čega će nastupiti legendarno Prljavo kazalište. Među brojnim izvođačima manifestacije još su, između ostalih, Elemental, Psihomodo Pop, Vojko V, Urban, Pips, Chips &Videoclips, Edo Majka, Tram11, Kawasaki 3P, Jura Stublić i Film i brojni drugi glazbenici koji su trenutno najpopularniji na domaćoj glazbenoj sceni – kazao je Igor Šimulija. 

Odin Goedhart, predsjednik Uprave Heinen Hrvatske koja je glavni sponzor Dana piva najavio je posebno Festivalsko pivo-Karlovačko pivo koje je nefiltrirano, duže odležano i točeno, koje će se točiti i plastične boce koje će, pak kupci moći odlagati u posebne žute kontejnere kako bi se čaše mogle reciklirati.

- Imamo dugu tradiciju podržavanja Dana piva kao sponzor, i želimo tako i nastaviti. Uz to imamo vrlo bogat portfelj piva, dakle osim Karlovačkog kao glavnog sponzora tu su još i Desperados, Laško i Heineken. Pošto se po novom konceptu Dani piva vraćaju u grad, željeli smo približiti i druge naše brendove našim potrošačima – kazao je Odin Goedhart.

Iz tvrtke podsjećaju na odgovornu konzumaciju piva i zahvaljuju ugostiteljima koji će s njima provoditi akciju '18+' u kojoj će prodavati i točiti alkoholna piva samo punoljetnim osobama.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Heineken Hrvatska će i ove godine organizirati autobusne linije koje će biti besplatne za karlovačku okolicu i do Duge Rese, te vlak  iz Zagreba za vikend po cijeni od 10 kuna.

Marina Burić, direktorica karlovačke Turističke zajednice koja je, uz tvrtku Mladost, izvršni organizator Dana piva, kazala je da goste čeka čak 30-ak koncerata, brojne kreativne radionice, oslikavanja bicikala, radionica grafita, pub kvizovi na otvorenom, nekoliko kulinarskih showa, a prvi će, u subotu 30. kolovoza voditi Rene Bakalović.

- Festivalski kampa na rijeci Korani, kojem imamo prvi puta, pokazao se atrakcijom jer je u kratkom roku popunjen. Brojni sadržaji, od brojnih koncerata do ostalih atrakcija i radionica, ali i posebno Festivalsko pivo i Festivalska kobasica, posebnost su ovogodišnjih Dana piva. Cilj je da nam se posjetitelji Dana piva vrate u Karlovac i po završetku manifestacije. Karlovac je u posljednjih pet godina udvostručio svoje turističke pokazatelje zahvaljujući ulaganju u ponudu, a Dani piva su jedan važan segment turističke ponude grada – kazala je Marina Burić. 

Glavni sponzor Dana piva je Karlovačko pivo, a partneri su PPK mesna industrija i MasterCard.

Najavljen detaljan program Dana piva u Karlovcu
1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije