Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani piva Karlovac

4 načina da zavolite pivo ako još niste ljubitelj

29.07.2019.
u 17:08

Posljednji vikend u kolovozu, od 30. kolovoza do 3. rujna, održavaju se 33. Dani piva Karlovac - najveći pivski festival u Hrvatskoj u potpuno novom ruhu s mnoštvom popratnog sadržaja poput koncerata, radionica te umjetničkih performansa.

Pivo je jedno od najpopularnijih pića diljem svijeta, odmah uz bok čajevima i vodi, a ljudi se dijele na one koji obožavaju i one koji baš nisu ljubitelji ovog gorkastog pića. Biti obožavatelj piva podrazumijeva puno više od samog uživanja u osvježavajućem okusu ledenog piva. U nastavku vam donosimo nekoliko načina koji će vas potaknuti da zavolite ovo popularno piće.

Način #1 – Upoznajte se s pivskom kulturom svjetskih metropola

Ljubitelji piva često naglašavaju kako ovo piće iza sebe ima vrhunsku tradiciju koja je ujedno i nepresušni izvor inspiracije kada je u pitanju turizam. Pivske metropole poput Praga ili Dublina svake godine privlače sve veći broj turista, a za njima ne zaostaje ni Karlovac svojom bogatom gastronomskom i turističkom ponudom. Ako ste putoholičar, za sljedeću destinaciju izaberite grad na pivskoj karti i upoznajte se s kulturom svjetski poznatih piva.

Način #2 – Pivska tradicija prepuna je zanimljivosti, saznajte nešto novo

Proizvodnja piva seže u daleku povijest, još od samih početaka ljudske civilizacije. Napretkom različitih civilizacija napredovala je i proizvodnja ovog pića. Od kućanskog posla kuhanja piva kojeg su obavljale žene, do danas kad je pivska industrija prosperitetna industrija, a njen napredak je vidljiv u praćenju trendova, a time i pružanju temelja za daljnji rast pivarstva. Pivske kompanije poput HEINEKENA Hrvatska svojim brandovima zadovoljavaju različite potrebe potrošača, te ih se stalno trudi pozitivno iznenađivati inovacijama - novim proizvodima, okusima, pakiranjima te atraktivnim promocijama.



Način #3 – Uz pivo dolazi bogata gastronomija

Pivo ima veliku ulogu i u gastronomiji. Oduvijek se sljubljivalo s hranom, a kombiniranje piva i hrane danas je važan dio kulinarstva te se može smatrati umjetnošću u kojoj se stapaju različite boje, okusi, i arome te prigode u kojoj se piju određena piva. Pivo se može spariti s gotovo svim vrstama jela, uz predjela i finger food, mesna jela, ribu, sireve, a posebice uz gorkaste čokoladne deserte. Ako ste ljubitelj dobre hrane, lako ćete postati i ljubitelj kvalitetnog piva.

Način #4 – Zabavite se na jednom od mnogobrojnih pivskih festivala

Poznato je kako se uz kvalitetno pivo, dobru hranu i prijatelje može dobro zabaviti, a iz godine u godinu raste popularnost pivskih festivala koji obuhvaćaju sve prethodno navedeno. Posljednji vikend u kolovozu, od 30. kolovoza do 3. rujna, održavaju se 33. Dani piva Karlovac - najveći pivski festival u Hrvatskoj u potpuno novom ruhu s mnoštvom popratnog sadržaja poput koncerata, radionica te umjetničkih performansa.



Uz besplatne koncerte velikih glazbenih imena poput Elementala, Psihomodo Popa, Prljavog kazališta, Vojka V, Urbana&4, Pips, Chips & Videoclipsa i mnogih drugih, na različitim glazbenim pozornicama posjetitelji će moći uživati u degustaciji posebnog Festivalskog piva kojeg će glavni sponzor manifestacije Karlovačko proizvesti za tu priliku. Po prvi puta na Danima piva organiziran je i besplatni Desperados festivalski kamp smješten u neposrednoj blizini središta grada kako bi posjetitelji bili što bliže svim događanjima na festivalu.

Organizator ovogodišnjih Dana piva je Grad Karlovac. HEINEKEN Hrvatska sa svojim brendom Karlovačko generalni je sponzor Dana piva, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i trgovačko društvo Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o programu manifestacije te novostima u ponudi možete pronaći na službenoj internet stranici https://www.danipiva.net/ te na Facebook i Instagram profilima manifestacije.

Ključne riječi

Komentara 1

GI
Gips
19:19 29.07.2019.

Alkoholičari svih zemalja ujedinite se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije