Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APEL RAVNATELJICI AZOO-A

Nastavničke grupe: Plan učeničkih natjecanja u potpunosti neprilagođen novonastaloj situaciji

Bjelovar: Srednjoškolci pisali natjecateljski test o poznavanju Domovinskog rata
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
08.01.2021.
u 12:24

Potrebno je hitno donošenje novog vremenika natjecanja s početkom školskih natjecanja na proljeće, govore

Nastavničke grupe Školska zbornica i 45 minuta uputile su otvoreno pismo ravnateljici Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravki Brezak Stamać u kojem poručuju kako u trenutnim uvjetima nije moguće, poštujući važeća pravila, provesti učenička natjecanja za 2020./2021. godinu.

Preostalo je manje od dva tjedna do početka sezone učeničkih natjecanja u školskoj godini 2020./2021., a u trenutnim uvjetima natjecanja apsolutno nije moguće provesti poštujući sva važeća pravila, poručuju nastavničke grupe s Facebooka Školska zbornica i 45 minuta.

Podsjećaju da je u protekloj školskoj godini Agencija za odgoj i obrazovanje najprije otkazala daljnju provedbu svih natjecanja, ali ih je nakon medijskog pritiska provela, uz obećanje da će do iduće školske godine biti gotov detaljan plan provedbe natjecanja u online obliku, što se nije dogodilo.

U novoj školskoj godini, napominju Školska zbornica i 45 minuta, iz Agencije smo dobili potpuno uobičajeni vremenik natjecanja, u potpunosti neprilagođen novonastalim okolnostima. 

Tvrde kako su moguća dva ishoda - školska povjerenstva će ili svjesno kršiti propozicije natjecanja ili će, u situaciji u kojoj imamo četiri tisuće mrtvih, uz prešutno odobrenje ili neznanje ravnatelja ignorirati epidemiološke mjere.

Ocjenjuju da će u oba slučaja imati neregularnu provedbu natjecanja. 

Školska zbornica i 45 minuta pitaju hoće li učenici s potresom pogođenih područja imati iste uvjete pristupanja natjecanju kao i njihovi kolege iz ostatka Hrvatske te hoće li iste uvjete imati i učenici koji nastavu pohađaju u dislociranim zagrebačkim školama?

Smatramo, ističu Školska zbornica i 45 minuta, kako ne treba donijeti odluku o otkazivanju natjecanja jer je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević prošle školske godine takvu odluku AZOO nazvala štetnom za djecu. 

Međutim, potrebno je hitno donošenje novog vremenika natjecanja s početkom školskih natjecanja na proljeće, do kada se nadamo da će mnogi od navedenih problema biti riješeni, odaju nastavniče grupe.

Nastavničke grupe s Facebooka Školska zbornica i 45 minuta okupljaju više od dvadeset tisuća učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, ravnatelja i drugih obrazovnih stručnjaka.

 

Komentara 1

Avatar prahrvat
prahrvat
16:00 08.01.2021.

menjajte to što pre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije