Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKOM ŽUPANA

Online nastava do daljnjega za učenike 5.-8. razreda u Vukovarsko - srijemskoj županiji

online nastava
Foto: Borna Filić/PIXELL
1/3
14.12.2020.
u 13:50

Prema podacima županijskog Stožera Civilne zaštite iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 37 nastavnika i 61 učenik.

S 14. prosincem na snagu stupa Odluka župana Vukovarsko – srijemske županije Bože Galića kako se nastava u osnovnim školama kojima je županija osnivač, od 5. do 8. razreda, do daljnjega održava online. Ova Odluka se odnosi na većinu osnovnih škola u Vukovarsko – srijemskoj županiji s obzirom da osnivačka prava na osnovne škole na svome području imaju još samo gradovi Vukovar i Vinkovcima. Svima drugima osnivač je županija.  

- Nastavno na trenutnu nezadovoljavajuću epidemiološku situaciju, poveznom sa epidemijom koronavirusa COVID - 19, i sukladno uputama Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije, Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije, donosi se Odluka o održavanu rada osnovnoškolskih ustanova, kojima je Vukovarsko-srijemska županija osnivač, po MODELU C organizacije nastave. Ova Odluka odnosi se samo na razrede predmetne nastave, odnosno od 5. do 8, razreda. Model C nastave podrazumijeva nastavu na daljinu, online nastavu. Ova Odluka stupa na snagu 14. prosinca 2020. godine, i primjenjivati de se za vremensko razdoblje od 15. prosinca 2020. do najmanje 15. siječnja 2021. godine, stoji u Odluci župana.

Prema podacima županijskog Stožera Civilne zaštite iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 37 nastavnika i 61 učenik. U samoizolaciji se trenutno nalaze 52 nastavnika i 758 učenika.

VIDEO: Ministar Fuchs: Otvaranje škola teče za sada po planu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije