Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unatoč obećanju
Povratak na članak

Nastavnici prirodoslovlja neće moći predavati biologiju

Problema će s izvođenjem informatike u budućnosti imati oni koji su diplomirali fiziku i tehničku kulturu s informatikom u Osijeku

Komentari 4

PR
Prirodoslovci
14:43 16.02.2016.

Ako netko ne razumije što obuhvaća prirodoslovlje, nije niti kompetentan da raspravlja o istom. Žalosno je da mnogi učitelji razredne nastave s pojačanim predmetom prirodoslovlje, koji zdušno već godinama rade i trude se, moraju dokazivati svoju kompetentnost koja im je dana po završetku studija i stjecanjem diplome. Ništa nije sporno, dobili smo svoje diplome i naš program predavanja na fakultetu nije neka usputna izmišljotina, već program odobren od strane MZOS, prema tome, o čemu pričamo? Zamislite da sad, odjednom, sve one ljude koji rade već godinama na mjestima nastavnika prirode i biologije "okrivimo" da su nekompetentni i da ne mogu raditi? Molim vas lijepo, a do sada su bili kompetentni...Odjednom su dobili amneziju i više ne znaju svoj posao?????Žalosno, a mi smo kao, Hrvatska - zemlja znanja????Učitelje se omalovažava i uvjerava se i njih, pa i širu javnost, da su nekompetentni i da svoj posao ne mogu više raditi....Gadi mi se ova percepcija i pokušaj oduzimanja stečenog zvanja...Grozno!Pustite da nas da radimo ono za što smo se školovali i u čemu smo uspješni! Pustite nas da i dalje podučavamo prirodu i biologiju!

VL
HA
Halofit
08:30 16.02.2016.

Prirodoslovlje nije jasno samo onima koji nisu dovoljno informirani. Problem je nastao jer su MZOS i Nacionalno vijece za znanost,visoko obrazovanje i tehnoloski razvoj donijeli odluku o ovakvom akademskom nazivu zvanja. Studenti su se skolovali za prirodu i biologiju sto je vidljivo iz Dopusnica fakulteta i popisa kolegija u indeksu. Uzmite u obzir da je zadnji student u ovaj program upisan 2003.. Stavite se u poziciju da se skolujete, diplomirate, zaposlite i nakon 10 godina vam netko odluci uzeti zvanje i posao. Ovo je bezobrazluk i javni linc na ljude koji vec godinama marljivo, kvalitetno i savjesno rade te ulazu u svoja usavrsavanja. Sramota!

VL
DH
dalibor.hren
19:40 15.02.2016.

Prirodoslovlje je nejasno. Po nazivu predmeta učitelj bi mogao predavati prirodu, biologiju, kemiju, matematiku i fiziku. Povijest je jasna isto kao i likovna kultura, glazbena kultura, matematika, hrvatski jezik, strani jezik...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.