Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestalo više osoba

Nastavljena potraga za nestalim kajakašima kod Dubrovnika: Bili su sami, bez vodiča

policija brod
Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.09.2023.
u 09:45

Nesreća u kojoj je nestalo više osoba, neslužbeno 11, koje su bili na kajacima, dogodila se jučer popodne uslijed nepovoljnih vremenskih prilika.

Na području dubrovačkog akvatorija u utorak ujutro nastavljena je potraga za još nekoliko osoba, koje su nestale jučer nakon prevrnuća više kajaka kod otočića Lokruma, a neslužbeno se doznaje da se traga za još dvije osoba.

Nesreća u kojoj je nestalo više osoba, neslužbeno 11,  koje su bili na kajacima, dogodila se jučer popodne uslijed nepovoljnih vremenskih prilika. Spašeno je devet osoba, a zbog noći potraga je privremeno obustavljena te nastavljena jutros.

Policiji je dojavu o prevrnuću više kajaka zaprimila oko 15,20 sati od očevidaca. Prema neslužbenim informacijama, nestale osobe nisu bile u skupini s vodičem, nego su kajak unajmile samostalno.

POVEZANI ČLANCI:

Prema informacijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, potraga obuhvaća područje kod otoka Lokruma, akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a proširena je i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu.

Akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim plovilom jučer bila  fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja. Uz brod brod Lučke kapetanije i policije, u potrazi su sudjelovali i vatrogasci te  izletnički lokalni brodovi i brodice.

>> VIDEO Porsche posve izgorio na Malešnici

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije