Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagirali na optužbe

Nastavljaju se sukobi unutar srpske zajednice u Hrvatskoj: SDSS oštro o Crnogorcu i Tatiću

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.08.2020.
u 15:40

Crnogorac nije reagirao kada su fizički napadana srpska djeca, a šutio je i na brojne druge primjere diskriminacije, ističe se u priopćenju

Ubrzo poslije konferencije za novinare nekadašnjeg člana SDSS-a Dragana Crnogorca, a sada predsjednika Saveza srpskih udruženja Hrvatske, koji je optužio čelnike SDSS-a za „demokraturu“ i kazao kako su Srbi u Hrvatskoj protiv odlaska Borisa Miloševića u Knin te da se tim povodom prethodno nije oglasila niti jedna institucija u Hrvatskoj sa srpskim predznakom zajedničkim priopćenjem reagirao su SDSS i razne udruge koje je Crnogorac prozvao.

- Dragan Crnogorac je bio u SDSS-u i tada je za njega SDSS vodio ispravnu politiku. Isključen je iz stranke jer je gledao samo svoju osobnu korist. Osobnu političku korist uključujući i materijalnu zbog koje je na udaru kaznenog zakona. Neuspjeh je doživio u svakom javnom angažmanu – debakl na izborima za EU parlament te za manjinska vijeća gdje nije prošao ni na gradskoj ni na županijskoj razini, stoji u priopćenju kojega potpisuju predsjednici županijskih organizacija SDSS-a Vukovarsko – srijemske i Osječko – baranjske županije Dušaj Jeckov i Radomir Čvarković.

Ukazali su i na bivšeg generalnog tajnika Prosvjete Srđana Tatića za kojega kažu kako je zajedno s bivšim predsjednikom Sinišom Ljubojevićem i potpredsjednikom Jovicom Radmanovićem, odgovoran za višemilijunske dugove, a da sam Tatić pred sudom odgovara za više stotina tisuća kuna nepokrivenih isplata.

- Pripadnici srpske zajednice u Republici Hrvatskoj dobro znaju što im znači SNV, ZVO, Prosvjeta, SDSS kao i Srpska pravoslavna crkva koje Crnogorac napada i proziva bez argumenata. Naglašavamo da baš kroz rad ovih institucija osiguravamo prosvjetnu i kulturnu autonomija, razvoj povratničkih sredina, kapitalne investicije, infrastrukturu u našim općinama, pomoć udruženjima i pojedincima putem raznih programa. Mi se zalažemo za racionalnu politiku i unapređenje položaja srpske zajednice u RH bez podizanja tenzija. Mi želimo normalizaciju odnosa srpske zajednice u RH i većinskog naroda i isto tako normalizaciju odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske. Onaj tko nije na tragu ovakvih poruka mira, ne radi dobro ni za zajednicu ni za društvo u cjelini. Crnogorac nije reagirao kada su fizički napadana srpska djeca, a šutio je i na brojne druge primjere diskriminacije zajednice kojoj se natura za predstavnika mimo izbornog legitimiteta, ističe se u priopćenju.

Komentara 53

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:57 16.08.2020.

Minimalni preduvjeti za normalizaciju odnosa sa srbijom: 1. Ratna odšteta 2. Suđenje za ratne zločine 3. Pokajanje i priznanje agresije sa srpske strane 4. Odsteta zarobljenicima u konc logorima u srbiji 5. Karte minskih polja 6. Povratak opljačkanog kulturnog blagaaga 7. Srbi moraju reći gdje su masovne grobnice u kojim je još barem 1.100 Hrvata čiji ostaci nikada nisu pronađeni. 8. Najpouzdaniji partner mora otkriti što zna o ubojstvu dr. Ivana Šretera.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
17:55 16.08.2020.

Gdje god i jedan srbijanac, tu mira nema!

WI
wiamniamniinna
16:31 16.08.2020.

Sve te politicke stranke ''manjinaca'' treba ugasiti u Hrvatskoj. Kakve crne manjine, kada bi svi tako radili, mogli bi imati 350 stranaka u Saboru. Imas drzavu u kojoj zivis, tvoja je gradjanska duznost da se zalazes za kolektivno dobro suverene i uredne prave drzave i svih njenih gradjana, a tko se cime privatno bavi to nikoga ne zanima. Svi gradjani moraju postovati drzavu u kojoj zive, ici u redovnu skolu, i uciti na nacionalnom jeziku drzave u kojoj zive, a sve ostalo spada u privatnu sferu gradjana, njegovo porijeklo, pleme i kultura, i samo tako moze prosperirati jedna uredna drzava i nikako drugo. Docim se ''manjine'' pocmu koprcati i dizati na zadnje, tu odmah izbije kaos i gradjanski rat u zemlji. Pogledajte Ameriku sada, sto im izvode manjine u zemlji, i sve ove islamiste sto su se doselili u Europu i podizali ''no go zone'' po tudjim zemljama, drzavu u drzavi, kao i Bosanci na nasim prostorima, i Albanci na Kosovu, u Makedoniji, a uskoro i u Crnoj Gori. To je zlo najvece na svijetu. Ako ti se ne svidja drzava u kojoj zivis, vrata su otvorena sirok je svijet, vracaj se svojoj kuci, kraj price!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije