Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
negativno mišljenje

Crnogorac: Srbi u Hrvatskoj nezadovoljni su odlaskom Miloševića u Knin, na djelu je 'demokratura'

Dragan Crnogorac
Foto: Branimir Bradarić
1/3
14.08.2020.
u 16:42

Govoreći o skupu koji se održava u ponedjeljak Crnogorac kaže kako je konačno došlo vrijeme da se i unutar srpske zajednice u Hrvatskoj čuju i druga mišljenja, a ne samo onih koji odlučuju o svemu i ne pitaju nikoga za mišljenje

Na konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru predsjednik Saveza srpskih udruga Hrvatske Dragan Crnogorac najavio je kako će u ponedjeljak, 17. kolovoza, u Trpinji nedaleko od Vukovara, biti održan skup na temu „Položaj Srba u Hrvatskoj danas i sutra“. Najavio je kako će na tome skupu Srbi u ovome dijelu Hrvatske moći reći kako gledaju na položaj Srba u Hrvatskoj ali i da kažu što misle o proslavi Vojno redarstvene akcije Oluja u Kninu na kojoj se pojavio i zamjenik predsjednika Vlade RH Boris Milošević inače član SDSS.

- Među građanima srpske nacionalnosti vlada veliko nezadovoljstvo jer ih uoči proslave Oluje u Kninu nitko ništa nije pitao što o tome misle kako bi se moglo čuti i mišljenje običnih ljudi. Mnogi su negativnog mišljenja o odlasku Borisa Miloševića u Knin. Nije se oglasio niti ZVO, niti SNV niti ijedno Vijeće srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. U srpskoj zajednici u Hrvatskoj na djelu je „demokratura“ gdje o svemu odlučuju jedan ili dva čovjeka - rekao je Crnogorac.

Podsjetio je kako su se tih dana mogle čuti poruke iz Srbije, Srba iz BiH, Crne Gore ali ne i Srba u Hrvatskoj.

Govoreći o skupu koji se održava u ponedjeljak Crnogorac kaže kako je konačno došlo vrijeme da se i unutar srpske zajednice u Hrvatskoj čuju i druga mišljenja, a ne samo onih koji odlučuju o svemu i ne pitaju nikoga za mišljenje.

Odgovarajući na novinarska pitanja Crnogorac je rekao kako Srbima u Hrvatskoj neće biti ništa bolje niti će kvalitetnije živjeti jer se Milošević pojavio na proslavi u Kninu. - Osobno sam, mišljenja da predstavnici srpske manjine nisu trebali otići na proslavu Oluje. Taj dolazak neće ništa promijeniti na bolje - rekao je Crnogorac.

Kaže kako nema ništa protiv da se netko od Srba pojavi i na obljetnici Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga ali i kako se prije toga trebaju odraditi nekakve stvari, a ne da se na pripadnike srpske nacionalne manjine gleda kao na neprijatelje.

Komentara 4

PU
Pukovnik
16:55 14.08.2020.

Tko ne poštiva ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske slobodan je na najbližem graničnom prelazu napustiti zemlju. Odmah.

BE
berija
22:51 14.08.2020.

Nisu svi pripadnici srpske manjine neprijatelji, nego samo oni koji su sposobni nositi oružje. Ostali su civili.

LI
linj
11:52 16.08.2020.

Kome se ne sviđa u RH, lijepo imt, prikolica, na prikolicu smrdljive prnjice i šubarice, važeča osobna(lična) karta i put granice. U majčici srbiji teče med i mleko, nije mi jasno što uopče rade u državi u kojoj im nije dobro i u kojoj su ugroženi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije