Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadači ubijeni
Povratak na članak

Oružje kojim je počinjen masakr možda potječe s Balkana

Dvojica napadača francusko-alžirskog podrijetla braća su Said Kourachi i Cherif Kourachi, u dobi od 34 i 32 godine, rođeni u Parizu, a prošlog su ljeta u Francusku došli iz Sirije, gdje su bili na ratištu

Komentari 357

Avatar comparator
comparator
08:46 09.01.2015.

Jedino novo što bi me razveselilo i zainteresiralo od ove teme je uspješna likvidacija terorista i cijele te organizacije što bi mogla biti poruka ekstremistima koji se usude dići ruku na našu djecu i unošenje straha . Ni ijedna životinja ne ubija svoju vrstu iz objesti kao što to radi ova bolesna navodna čovjećja vrsta jer ne znam kako bi ih nazvao od gađenja kad mi pomisao na njihovu mizernu razinu inteligencije tjera probavni trakt na reakciju. Ubiti ljude iz sebičnih interesa je gnjusna stravična radnja u ovom slučaju tek čovjekolike vrste.

VL
VI
virkom
11:15 09.01.2015.

Nitu jednom muslimanu koji živi na Zapadu ne vjereujem kada kaže da osuđuje ovaj zločin ili bilo koji drugi koji se počinjuje iz navodne vjere u Alaha. Ako nam žele pokazati da su protiv terorizma u ima Alaha i da se žele integrirati u naše zapadno društvo i ako žele da ih pri tome uzmemo za ozbiljno onda neka koriste načine izražavanja u javnosti koje priliče našem društvu. A to su demonstracije i javna okupljanja. Zašto se ne dogovore i i ne izađu na ulice bez zamaskiranih lica i javno osude terorizam u ime Alaha, da se ograde od ISIL-a, Al-Qaide i sličnih odvratnosti i pokažu na taj način nama da žele biti dobrodošli među ljudima sa kojima žive???

VL
AA
antonija.a.kupresak
10:11 09.01.2015.

Mir je jeftiniji

VL
OR
=orlando=
10:25 09.01.2015.

Nismo mi krivi što nemamo uvid u pravo stanje, mediji nas ne izvještavaju o ubistvima Amerike i Nato po muslimanskim zemljama, imamo mišljenje kakvo nam nameću, propaganda, a daleko da su i ovi muslimani cvijeće, ovaj ubilacki cin sa veseljemm prihvaća većina muslimana u Evropi.

VL
RA
Rangostar
10:20 09.01.2015.

Žao mi Francuza,sad će morat učestvovat ili barem financirat ratove protiv muslimana kad god se to od njih zatraži.

VL
KI
Kissinger
11:03 09.01.2015.

zar nisu sinoć bili opkoljeni u blizini belgijske granice?

VL
RA
Rangostar
09:55 09.01.2015.

Tko profitira od novonastale situacije ? Niti Francuzi niti muslimani, mora da je neko treći.

VL
CA
car099
10:31 09.01.2015.

" očuvanje našeg načina života" - ako pritom strada par stotina tisuća nedužnih ljudi nije bitno "ideale koji osvjetljuju svijet" - tu valjda misle na bljeskove od bombi koje bacaju po cijelom svijetu

VL
VI
virkom
10:48 09.01.2015.

Oni koji kenj.a.ju protiv Amerike i Francuske jer sudjeluju u ratovima diljem svijeta želio bi samo upitati žele li i sami živjeti u diktaturi ili u državi koja ti maltene određuje s kojom rukom ćeš jesti jer je to božja volja ili u državi u kojoj smiju reći što žele, ići kuda žele, zaljubiti se u koga žele, sami određivati svoju sudbinu??? Ovaj teroristički napad je napad na naš način života, na vrijednosti koje učimo od roditelja, bilo u vjerskom ili političkom obliku, na slobodu govora, na slobodu mišljenja. Morbidni su vicevi na račun poginulih i ozlijeđenih, a ako francuska vlada ovo iskoristi za pravljenje panike i oblikovanje javnog mišljenja u smislu odbojnosti orema prema muslimanima u vlastitoj zemlji kako bi mogla donijeti strožije zakone onda imaju moju punu podršku. Neka netko pokuša u Jemenu, Siriji ili Iranu prošetati sa krunicom oko vrata ili Biblijom u ruci??? Pa o čemu mi pričamo??? Naravno da miroljubivi muslimani ispadaju žrtve i njih mi je pomalo i žao no medjutim znam da su poneki (iz vlastitog okruzenja) 11.09.2001 rekli: e neka su ih, tako im i treba (=Amerikancima). Takvo razmišljanje nije sukladno našem načinu života na Zapadu i za mene je svaki musliman manje ili više latentno radikalan.

VL
DI
DiogenIZsinope
13:55 09.01.2015.

ako zele umrijeti kao mučenici neka se dosele u hrvatsku zaposle u npr.konzumu kao prodavaci.prezivljavaju s 3000 kn do 65.godine zatim jos 8 godina zive s penzijom od 1700kn a kad umru će bit pravi mučenici.najlakse primit metak

VL
RA
Rangostar
10:16 09.01.2015.

Da to nisu složna braća ?

VL
Avatar pula125
pula125
10:14 09.01.2015.

Jadni dećki. Toliko policajaca ih proganja. Zamislite kako im je ,dva dana nisu oka sklopili. Što ih ne puste na miru već jednom?

VL
AA
aabbcc
08:52 09.01.2015.

Jadni novinari!___ Treba vidjeti ko su im Gazde i naredbodavci jer nije ni njima lako pisati i druge vrijedjati sa glavom u torbi.

VL
MI
mistre
14:31 09.01.2015.

Zapadne zemlje ne riejsavaju problem islamski terosita tamo odkale pocinje taj Terorizam .Pocinje od knjige koja je temelj islama(kuran).Kad islamski ucenjaci (duhovne vođe imami,hođe itd.) Uzmu kuran u ruke i tamo gdje pise citiram "Svatko ko se ne klanja alahu ,treba ga mačem prislit" i "jedini opstanak islam je "sveti" islamski rat Đihad"-to svi dvije kljucne recenice koje su me ganule kad sam procitao ,ima jos toga gdje se Krsacne naziva "poganima" itd. Citajuci Kuran ja sam osobno dozivio mrznju prema svemu sto nije islam i to vodi mnoge u RADIKALIZAM I TERORIZAM.O tom je davne 2006.g. U Munchenu govorio i porucivao islamskim duhovnim vođama i Papa Razinger da to moraju izbaciti (korigirat).Nakon te izjave pape Razingera odma je sljedila reakcija islmaski extrmista s uvredama i pretnjama.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:22 09.01.2015.

Umjesto specijalista trebalo bi pustiti krdo svinja da ih istjeraju iz zgrade u kojoj se kriju.

VL
DU
Deleted user
10:02 09.01.2015.

Unatoč nedužnim žrtvama ova situacija mi postaje smiješna. Pokrenuti toliku oružanu silu s kojom bi se mogla izvršiti invazija na jednu zemlju kao što je Hrvatska, a u dva dana ne pronaći tu dvojicu stvarno je smiješno. Kako su francuzi poznati kao majstori diplomacije i političkog spletkarenja ovo hvatanje im odgovara jer danima drže u neizvjesnosti građane, plaše ih i stvaraju teren za daljnju kontrolu svega i svačega.

VL
DU
Deleted user
10:40 09.01.2015.

Evo malo satire : Francuski narod spontano je izašao na ulice,te u sklopu spontane ideje nastala je kampanja "ja ne mrzim",u sklopu koje se traži postavljanje dvojezičnih ploča (na francuskom i arapskom) diljem Republike.

VL
Avatar gladijator4
gladijator4
11:16 09.01.2015.

U ovom svjetskom kulinarskom loncu kuhaju se mnogi sastojci. Bojim se da jelo u konačnici neće biti dobro.

VL
DU
Deleted user
11:03 09.01.2015.

Ovaj se zločin ne može ničim pravdati ali isto tako treba postaviti pitanje da koliko je kriva politika tog časopisa i koliko je moralno izrugivati se s nečim sto je drugima sveto bez obzira u kakvu umjetnost to upakirao. To sigurno ne ide u prilog suživotu, kao sto ne ide ni uvođenje demokracije na zapadni način po arapskim zemljama.

VL
LI
liskovaca
08:19 09.01.2015.

sve mi se čini da je ovo djelo izraelskih tajnih službi! Sjetite se samo prije par dana što se događalo oko palestinskog pitanja i kome je Francuska dala podršku!

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.