Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE LINIJE NAPADA
Povratak na članak

Nastavlja se poker oko Leoparda: 'S nekoliko stotina zapadnih tenkova oslobodili bismo Ukrajinu'

Poljski premijer Mateusz Morawiecki u ponedjeljak je ponovno potvrdio da će Poljska tražiti od Njemačke dozvolu za reeksport Leoparda 2 u Ukrajinu te da će ih poslati bez obzira na odgovor, a u nedjelju je Annalena Baerbock, njemačka ministrica vanjskih poslova, izjavila da se Njemačka slanju neće protiviti. Poljska ima 247 tenkova Leopard 2. No opet se "saveznička koalicija", pa makar i vrlo mala, spominje kao preduvjet.

Komentari 15

Avatar Cantor
Cantor
07:01 24.01.2023.

Zašto zapad ne sili ukrajinu na Z4 plan? A tako im se to sviđalo kod nas.... I kada bi nekim čudom protjerali Ruse iz ukrajine hoće li američki ambasador sjediti na traktoru i mahati prstom prema Ukrajincima?

VL
BR
Brko6
05:09 24.01.2023.

Biti će zanimljivo kada dođu do Poljske.

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
05:06 24.01.2023.

Ne bi ni blizu. Trebate zapadne tenkove za crno trziste

VL
DU
Deleted user
06:28 24.01.2023.

S nekoliko stotina zapdani tenkova,oslobodili bi smo Ukrajinu. Pametnom dosta.

VL
PE
Pericabad2
23:26 23.01.2023.

Nadobudna izjava. Tenkovi im mogu pomoci definitivno u nekim ofenzivama, ali ne mogu odluciti rat. Tesko ce vratiti sve okupirano, ali da bi vratili neki dobar dio bolje bi im dosla pomoc u vidu napadackih dronova i mlaznjaka, te naravno dodatnog topnistva i himarsa.

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
04:23 24.01.2023.

Rat u Ukrajini može se dobiti samo kada se dobije prevlast u zraku. HIMARS je pomogao radi velikog dometa. Tenkovi trebaju djelovati na bojišnici koju čuva PZO. Ruski helikopter ne može da traži HIMARS radi ukrajinske PZO, koja se nalazi van dometa ruskog topništva. Ruski helikopter može gađati ukrajinski tenk sa 8-10 km, a Ukrajina nema PZO tog dometa. PZO većeg dometa koji Ukrajina ima mora se čuvati van dometa ruskog topništva. Ukrajini treba dati zapadne borbene avione.

VL
FA
faircajg
16:58 24.01.2023.

S nekoliko iljade zapadnih tenkova, ne biste oslobodili Ukrajinu. A jel vas Elensny za ebo, to nije normalno. Uktrajinci ce postat manjina u Ukrajini, kad bu sve to bilo gotovo.

VL
HA
HERCEGOVA@AC
00:24 24.01.2023.

Sa nekoliko stotina zapadnih tenkova bi se moj račun na Floridi dodatno podebljao. Potpisao Volodimir Zelenski.

VL
XA
xaron
22:43 23.01.2023.

…sa nekoliko stotina Zapadnih tenkova oslobodili bi Ukrajinu…Pa imali su preko 2000 tenkova i to nisu uradili. Oçekuju neku magičnu snagu Zapadnh tenkova, a ne znaju da ti tenkovi traže visoki obučenu profesionalnu posadu, duge linije logistike…sve ono šta Ukrajina jednostavno nema, niti može imati u nekom kratkom roku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.