Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nastavio sam raditi, ali kada je otkriven moj identitet, nisam se osjećao sigurno'

Napadnuti mladić ne zna što dalje, ali kaže da privatnu tužbu neće podići
16. lipnja 2019. u 21:00 107 komentara 14966 prikaza
Supetar na Braču nakon napada na sezonce
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

Jedan od sezonaca koje je prije tjedan dana u Supetru napala bračka Torcida odlučio je, radi osobne sigurnosti, ipak se vratiti kući u Negoslavce, selo nedaleko od Vukovara, kako bi se od svega odmorio, ali i razmislio što i kako dalje.

Supetar na Braču nakon napada na sezonce Brač bruji o izgredu Naš vatrogasac Tomo, koji je branio sezonce, pravi je heroj, ponosimo se njime

Ugasio sve svoje profile

– Poslije toga događaja nastavio sam normalno raditi. Međutim, ubrzo je otkriven moj identitet i jednostavno se nisam više osjećao sigurno. Na Facebook i Instagram počeo sam dobivati razne neugodne poruke. Uz to u starim fotografijama pronašli su i moju fotografiju sa šalom Crvene zvezde – kaže nam A.V. koji je ugasio svoje profile na društvenim mrežama.

Zbog svega toga počeo se osjećati nesigurno te je, kako je rekao, imao osjećaj da ga svi gledaju i da mu na čelu piše tko je, što je i odakle je. Uz sve to Supetar je mali i nemoguće je izbjegavati mjesto gdje se sve to dogodilo. U blizini su i prostorije bračke Torcide gdje se okupljaju navijači među kojima su i oni koji su napali sezonce jer su Srbi.

Upravo su toga 9. lipnja prolazili pokraj tih prostorija i pekare kada je A. V. upitao prijatelja hoće li što jesti. Nastavili su dalje hodati, da bi se ubrzo njih 20-ak zaletjelo na njih s povicima: „Di si, Srbine“ i počeli ih tući rukama i nogama.

Aleksandar Medić, Đorđe Subotić, Siniša Nenadović - učenici koji su osvojili prvo mjesto na natjecanju iz hrvatskog jezika Najbolji u hrvatskom 'Sa srpskim jezikom susreli smo se tek u pravoslavnoj gimnaziji'

– Žao mi je što sam otišao, ali nisam imao drugoga izbora iako su mi radni kolege i gazda govorili da ostanem i nastavim raditi. Ovo mi je bila prva godina da radim kao sezonac na Jadranu, a došao sam kako bih nešto zaradio. Radio sam mjesec dana i onda sam morao nazad. Nismo im ništa nažao učinili niti ih na bilo koji drugi način isprovocirali da bi nas napali. Nažalost, dogodilo se i tu smo gdje smo – kaže nam ovaj mladić.

Ozljede koje je zadobio su skoro prošle, ali je ostalo iznimno ružno iskustvo i gorak okus u ustima. Govoreći o planovima, kaže kako ne zna što će i kako dalje, ali i da vjerojatno neće podignuti privatnu tužbu protiv napadača koji su ga ozlijedili. Tužbu će ipak možda podignuti vlasnik objekta u kojem je radio i za kojega A.V. ima samo riječi hvale. Pohvalio je i podršku koju je dobio od gradonačelnice Supetra Ivane Marković koja ga je također pozvala da ostane u Supetru i dalje raditi.

Pomoć općine Negoslavci

– Obišli smo obitelj i svakako ćemo se potruditi da pomognemo koliko možemo i obitelji i tome dečku. Mi smo svakako za normalizaciju odnosa između Hrvata i Srba i želimo da se što više u medijima govori o pozitivnim stvarima kojih ima puno, ali se o njima malo zna. Osuđujemo nasilje i želimo da počinitelji budu pronađeni i adekvatno kažnjeni – rekao je načelnik općine Negoslavci Dušan Jeckov.

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
  • Princeza:

    Evooo gaa.Tek 7 clanak danas o ugrozenim Delijama. Dajte i 8. Sa nestrpljenjem ocekujemo.

  • Pajdo:

    Najpametnije preko granice.

  • spica:

    živi za srbiju i pun je mržnje a mi bi ga trebdli poštivati jer je on manjina