Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADNUTI SEZONAC

'Nastavio sam raditi, ali kada je otkriven moj identitet, nisam se osjećao sigurno'

Supetar na Braču nakon napada na sezonce
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
16.06.2019.
u 21:00

Napadnuti mladić ne zna što dalje, ali kaže da privatnu tužbu neće podići

Jedan od sezonaca koje je prije tjedan dana u Supetru napala bračka Torcida odlučio je, radi osobne sigurnosti, ipak se vratiti kući u Negoslavce, selo nedaleko od Vukovara, kako bi se od svega odmorio, ali i razmislio što i kako dalje.

Ugasio sve svoje profile

– Poslije toga događaja nastavio sam normalno raditi. Međutim, ubrzo je otkriven moj identitet i jednostavno se nisam više osjećao sigurno. Na Facebook i Instagram počeo sam dobivati razne neugodne poruke. Uz to u starim fotografijama pronašli su i moju fotografiju sa šalom Crvene zvezde – kaže nam A.V. koji je ugasio svoje profile na društvenim mrežama.

Zbog svega toga počeo se osjećati nesigurno te je, kako je rekao, imao osjećaj da ga svi gledaju i da mu na čelu piše tko je, što je i odakle je. Uz sve to Supetar je mali i nemoguće je izbjegavati mjesto gdje se sve to dogodilo. U blizini su i prostorije bračke Torcide gdje se okupljaju navijači među kojima su i oni koji su napali sezonce jer su Srbi.

Upravo su toga 9. lipnja prolazili pokraj tih prostorija i pekare kada je A. V. upitao prijatelja hoće li što jesti. Nastavili su dalje hodati, da bi se ubrzo njih 20-ak zaletjelo na njih s povicima: „Di si, Srbine“ i počeli ih tući rukama i nogama.

– Žao mi je što sam otišao, ali nisam imao drugoga izbora iako su mi radni kolege i gazda govorili da ostanem i nastavim raditi. Ovo mi je bila prva godina da radim kao sezonac na Jadranu, a došao sam kako bih nešto zaradio. Radio sam mjesec dana i onda sam morao nazad. Nismo im ništa nažao učinili niti ih na bilo koji drugi način isprovocirali da bi nas napali. Nažalost, dogodilo se i tu smo gdje smo – kaže nam ovaj mladić.

Ozljede koje je zadobio su skoro prošle, ali je ostalo iznimno ružno iskustvo i gorak okus u ustima. Govoreći o planovima, kaže kako ne zna što će i kako dalje, ali i da vjerojatno neće podignuti privatnu tužbu protiv napadača koji su ga ozlijedili. Tužbu će ipak možda podignuti vlasnik objekta u kojem je radio i za kojega A.V. ima samo riječi hvale. Pohvalio je i podršku koju je dobio od gradonačelnice Supetra Ivane Marković koja ga je također pozvala da ostane u Supetru i dalje raditi.

Pomoć općine Negoslavci

– Obišli smo obitelj i svakako ćemo se potruditi da pomognemo koliko možemo i obitelji i tome dečku. Mi smo svakako za normalizaciju odnosa između Hrvata i Srba i želimo da se što više u medijima govori o pozitivnim stvarima kojih ima puno, ali se o njima malo zna. Osuđujemo nasilje i želimo da počinitelji budu pronađeni i adekvatno kažnjeni – rekao je načelnik općine Negoslavci Dušan Jeckov.

Ključne riječi

Komentara 107

PR
Princeza
21:10 16.06.2019.

Evooo gaa.Tek 7 clanak danas o ugrozenim Delijama. Dajte i 8. Sa nestrpljenjem ocekujemo.

PA
Pajdo
21:09 16.06.2019.

Najpametnije preko granice.

Avatar Pavel ic
Pavel ic
21:19 16.06.2019.

živi za srbiju i pun je mržnje a mi bi ga trebdli poštivati jer je on manjina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije