Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

'Nastavi li se s napetostima, glavne žrtve bit će Hrvati u središnjoj Bosni'

"Nije žrtva netko dolje u zapadnoj Hercegovini. Hrvati središnje Bosne platit će cijenu", izjavio je Komšić
11. prosinca 2018. u 13:32 134 komentara 6735 prikaza
Željko Komšić
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL

Nastavi li se sa sadašnjom politikom poticanja napetosti unutar BiH, najveću cijenu mogli bi platiti Hrvati središnje Bosne kojima prijeti sudbina kakva je zatekla hrvatski narod na teritoriju današnje Republike Srpske, upozorio je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za bosanskohercegovački javni servis BHT 1.

Željko Komšić NE POŠTUJE SUVERENITET Komšić poručio Plenkoviću: "Ono što Hrvatska radi nije dobro"

Po izvacima objavljenim na mrežnim stanicama BHRT-a, Komšić je kazao kako se mora odmah prestati s politikom izazivanja svađa i podjela naroda u BiH koja ne prijeti toliko Hrvatima na području Hercegovine koliko može imati katastrofalne posljedice za njihove sunarodnjake u središnjoj Bosni.

"Što ćemo ako nam se dogodi da nam se isele Hrvati iz središnje Bosne i to ne onako kako su izašli iz Banjalučke biskupije (progonom) nego sada dobrovoljno", upitao se Komšić, ocijenivši da bi to bila "katastrofa za narod i za Katoličku Crkvu".

Prve žrtve takve politike kojom se potenciraju zavade bit će, po njemu, upravo Hrvati središnje Bosne.

"Nije žrtva netko dolje u zapadnoj Hercegovini. Hrvati središnje Bosne će platiti cijenu", izjavio je Komšić.

Prema dostupnim statističkim pokazateljima, od prijeratnih 193.000 Hrvata središnje Bosne protjerano je ili ih se iselilo više od polovice, što za vrijeme rata, a što u poratno vrijeme.

Pogledajte video prepirke Željka Komšića i Harisa Silajdžića u staroj emisiji:

KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE
Stiže vrhunac toplinskog vala. Stručnjaci objasnili uzrok ekstremnih vrućina: 'Tek je počelo'
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • koraknaprijed:

    Jeli ti to prijetiš?

  • sokodnaranče:

    Ovo je za mene objava rata.

  • crocro:

    Ovo je čovjek koji je stvorio najveće napetosti u povijesti BiH. Ovaj čovjek je pobijedio na izborima zahvaljujući glasovima muslimana jer Hrvatski narod u BiH nije glasovao da bi on pobijedio jer Hrvatski narod u BiH nije želio da ih ... prikaži još! ovaj čovjek predstavlja kao legitiman predstavnik. On je od strane bošnjaka oktroiran Hrvatskome narodu koji ga ne želi niti vidjeti a kamo li da ih predstavlja. Zato gdje god da se pojavi on je "Persona non grata", jedino što mu Hrvatska nije izrekla mjeru "Persona non grata" i to je velika šteta. On ne podnosi niti Hrvate a niti Hrvatsku pa iako je po propisima legalan predstavnik Hrvata, on za njih ne postoji niti ga priznaju. I zato Hrvatski narod trpi i pati zbog čovjeka koji samo izazva svađe , zavadu i napetosti.