Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dražen živčić, demograf
Povratak na članak

Nastavi li se iseljavanje, Vukovar će za samo 20-ak godina biti veće selo

Od 1991. do danas broj stanovnika u Vukovaru značajno je smanjen, a iznimno je loša dobna i spolna struktura stanovništva

Komentari 6

DS
Don S
18:09 18.11.2013.

Ma ako nastave i dalje da djeluju "stožeri" koji ne birajući ni vrijeme ni sredstva, a ne zanimaju ih ni žrtve ni cijena koju plaćaju svi ostali koje teroriziraju. Ne samo da će Vukovar postati malo veće selo, nego će i cijela Hrvatska postati to isto. To jest dogodit će joj se da će dobar dio pogotovo mlađeg stanovništva biti prisiljen radi vlastite egzistencije potražiti mjesto za život negdje drugdje a ovdje će se naseliti neki drugi ljudi, iz nekih drugih zemalja.

VL
SE
sestrićna
19:40 18.11.2013.

očito je i to nečija politička strategija..

VL
VI
Vincanin
08:47 19.11.2013.

"Ništa se ne može napraviti preko noći pa ni riješiti ovaj problem". No, kako god to zvučalo, ovaj se problem najbolje rješava ako se radi preko noći. A dosada se svašta pokušavalo da se narod odvrati od svijesti da problem postoji pa je tako i ovaj vukovarski incident u funkciji tog odvraćanja, iako je problem ne samo općenacionalan već i kontinentalan, jer ga ima čitava Europa (osim Albanije, Kosova i Turske) u kojoj se također ne dopušta da narod(i) postanu svjesni da Titanic tone, iako glazba (politika) i dalje svira!

VL
Avatar airbizz
airbizz
11:13 19.11.2013.

državna je politika da se prepolovi radna struktura,pa da mogu uvesti jeftiniju radnu snagu radi "konkurentnosti".takvu situaciju podržavaju privatni poduzetnici koji kupuju glasove zastupnika koji neshvaćaju da će mito na kraju iznositi 30 srebrnjaka.dok je stanje takvo država nije socijalna.

VL
TR
trinkkakao
18:38 18.11.2013.

Vukovar nazalost ne moze izbjeci odumiranje. Ljudi ondje, iki barem kojekakve interesne grupe, ne bave se stvaranjem zivota, nego prepucavanjem na nacinalnoj osnovi. Dokle god se nekome vrzmaju po glavi banalnosti poput cirilicnih natpisa ispod latinicnih, znaci da nije sazrelala svijest o stvarnim problemima u Vukovaru. Onaj kome je dnevna rutina razbijanje ploca cekicima, razara zdravu atmosferu u tom gradu, ne samo manjinama, nego i hrvatskoj vecini koja tamo prebiva. U zajednici u kojoj se uzgaja mrznja, ne moze izrasti bas nista dobro, a svatko tko moze, iz nje bjezi.

VL
Avatar gladnijura
gladnijura
17:32 18.11.2013.

Ima u Zagrebu slobodnog prostora.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.