Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN TURUDIĆ
Povratak na članak

'Nikad si više ne bih dopustio da ovisim o volji Kolinde Grabar-Kitarović'

Na njen poziv da budem šef Vrhovnog suda odgovorio sam pozitivno, a kad sam shvatio da nije bila iskrena, odustao sam od kandidature, kaže Turudić

Komentari 63

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
06:50 28.05.2019.

Pravo pitanje niste postavili... Kako to da se za ista kaznena djela nekima dosudjuju uvjetne kazne i rad za opće dobro a nekima zatvor od po par godina?!!

VL
Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
08:08 28.05.2019.

Rješenje u stvari i jest jednostavno. Ako sudac ima određeni postotak poništenih presuda od strane višeg suda, takav sudac više ne može raditi kao sudac jer nije kompetentan i ne pozna zakone. Ista stvar je s državnim odvjetnicima. Ako nemaš dovoljno dokaza nemoj niti podizati tužbe. Kod nas se sve svodi na onu "ako prođe, prođe". Ako državni odvjetnik nema dovoljno dokaza neka ne pokreće tužbu. I treća stvar: Danas se optuženi može braniti neistinom, dakle može lagati. Po meni, smisao suda je utvrditi ustinu i to bi se trebalo idnositi i na optuženika. Ako se utvrdi da se optuženik brani lažući, zapapriti mu još koju godinu zatvora pa neka onda laže. I na kraju, sudac bi se moglo postati tek nakon 10 godina rada kao odvjetnik, a ne da sudac postaneš odmah nakon faksa. Ako bi se upotrijebilo sve ovo što sam naveo ne bi bilo toliko žalbenih pistupaka, procesi ne bi trajali godinama, a suce i državne odvjetnike bi se natjeralo da rade svoj posao.

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
08:52 28.05.2019.

U svakoj normalnoj državi bi se slučaj kada čovjek ukrade novac u kabinetu premijera ekspresno riješio, da se ne sramote dalje, a ovdje taj čovjek sjedi u saboru i diže ručicu za premijera, Turudiću sramoto....

VL
LU
LUSTRACIJA
08:16 28.05.2019.

Sva pljacka Hrvatske u zadnjih 30 godina nebi bila moguca da sudci i Pravosudje nisu ucestvovali u tome.....kriminalci su krali a vi ste ih stitili....doslo je vrijeme istine

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
06:53 28.05.2019.

Svima koji rade u zakonodavnoj vlasti uruciti otkaze i zaposliti strance i mlade ljude neopterecene politikom i partijama. Poceti od 0. Ove dosadasnji sutci nek idu u EU i nek tamo probaju prosipati svoju korupciju.

VL
SS
simpatican.simpa
08:52 28.05.2019.

Zanimljivo kako Turudić uopće ne želi uvidjeti problem korupcije u pravosuđu ! Pojam korupcije u pravosuđu jednostavno ignorira. Sucima je glavna stvar, rješenje probleme digitalizacija pravosuđa i uvjeravaju da će to riješiti problem. Zasigurno neće, zato i dalje tvrdim daa se odluke sudaca unaprijed dogovore i da suci uopće ne donose odluke samostalno. Nije problem da se predmeti nasumice dodjele, već kako se odrade i s kim u dogovoru. Kad se prvi sudac natjera da prizna da radi ekipno u dogovoru onda će sve zavjese pasti. I na kraju žalosno je da se oni pozivaju na krive Zakone, da nemaju dobar alat !?!? Koliko su kriminalaca osudili, zašto ne postave jednostavna pitanja "Objasni porijeklo imovine" Zašto ne daju prigovore, imaju Ustavnu obavezu da daju prigovore i da ne mogu tako raditi, jer će se napraviti kaos. Na kraju tko izrađuje Zakone, neki OPG-ovac ili ekipa s uglednim pravnicima, sucima. Ukratko dok se ne napuni 10 autobusa sa sucima i s njima direktno u Lepoglavu nema boljitka, sve ostalo je mlaćenje prazne slame. i vožnja u kružnom toku.

VL
DU
Deleted user
07:00 28.05.2019.

Smisao vašeg postojanja nije pravda za sve jednaka nego lizanje gu.ica na vlasti, tako da ako vi suci nestanete RH ne bi puno izgubila. Sudite narodu pošteno pa se neće iseljavati.

VL
Avatar southman
southman
08:11 28.05.2019.

Jadni mi sa takvim sucima.

VL
NO
Nordik
07:52 28.05.2019.

...predsjednica neiskrena... svaki dan nešto novo!

VL
DU
Deleted user
07:26 28.05.2019.

Najmanja šteta bi bila da se što više sudova zatvore.

VL
BS
@bserver
09:33 28.05.2019.

ne samo imovinske kartice, nego sudovi moraju ovom narodu polagati izvješće o radu. Neovisnost je zloporabljena na najgori način i podstiče korupciju. Suci moraju polagati račun za svoj rad a nerad i korupciju treba izbaciti iz redova sudbene vlasti. Bezuvjetno i odmah!

VL
DA
darwil
07:11 28.05.2019.

A imaju li smisla suci koji druguju sa Vasom,Mamićem,Bandićem a nemaju oni suci koji ukazuju na korupciju u pravosuđu i kojima narod daje povjerenje.Time se bavi Turudiću a ne svojim smislom.

VL
ZA
zagabria2
10:20 28.05.2019.

Zašto suci ne bi bili izjednačeni sa narodom, ako je nama sve vidljivo neka bude i njima

VL
PH
Petarstijena-HR
11:27 28.05.2019.

Otkuda sucima tolika imovina? Ispada da su im roditelji jako bogati bili-što je malo vjerojatno uz hrvatski standard života! To je potpuno nevjerodostojno da bi netko povjerovao. I zašto se suci bune da im javnost ne bi vidjela imovinu, da je to sve transparentno?! Onaj tko je čist i može dokazati svoju imovinu-taj se ne mora ničega bojati ni sramiti, a svi ostali koji ne mogu to dokazati ti se moraju sramiti i bojati da su nezakonito mitom i korupcijom došli do imovine! Nema druge...

VL
PR
prajdali100
08:07 28.05.2019.

Ljudi se potpuno pogubili, otuđili se od naroda, postali sami sebi svrha....svaki dan novi biseri...

VL
DU
Deleted user
11:47 28.05.2019.

Nije siguran da li je higijenski zarađivati mimo posla oko sto tisuća ali je higijenski raditi za 3-4 tisuće i ne smjeti raditi sa strane !? Čudna logika gospodina Turudića !?

VL
DU
Deleted user
07:09 28.05.2019.

Bilo bi iznimno zanimljivo pogledati braniteljski staž jer ima status "embrionalnog" branitelja, iz pre- krvavi Uskrs (Plitvice) 91 razdoblja odnosno on obnašao istodobno funkcije u lokalnom pravosuđu, čitaj svaki dan na radnom mjestu u pravosudnim strukturama, a ujedno branio i državu na prvoj crti. Koja tada nije ni postojala... Tko o čemu, .... o poštenju! Imate po tražilicama više o toj pojavi da su neki bili branitelji ne od krvavog Uskrsa nego i davno prije!

VL
ER
Erick
11:47 28.05.2019.

Sudstvo i politika su vezani jedno s drugim

VL
DU
Deleted user
06:53 28.05.2019.

Percepcija građana u vezi sudstva je tako pozitivna da je Antikorupcija bivšeg suca Mislava Kolakušića koji je ustao protiv korupcije osvojila mandat u EU parlamentu. Mislim da bi u konačnici bio šteta uopće dirati ili išta mijenjati kod takvog sudstva...

VL
PH
Petarstijena-HR
10:01 28.05.2019.

Sve fakultetski obrazovane osobe koje su bilo kada sudjelovale na nekoj sudskoj raspravi ili sporu, a sigurno nas na ovome forumu ima podosta, pa i nas koji poznajemo pravo-lako nam je bilo utvrditi da sudac/sutkinja nema pojma o sporu kojeg vodi između tužitelja i tuženika, niti je pročitala spis, niti je proučila predmet, niti poznaje zakon, i na kraju donosi krivu presudu na koje se tužitelj žali...Ovo je uobičajen primjer u hrvatskim sudnicama-ovakvim sucima/sutkinjama treba davati otkaze-oni nemaju što raditi u sudstvu!!!! Prema broju žalbi po pojedinom sucu od strane tužitelja-treba im davati negativne bodove , umanjenje plaća i otkaze...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.