Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nastavi li pregovore s Bandićem, Čačić će biti izbačen iz HNS-a

- 
Teško je zamisliti da će Čačić nakon izlaska iz zatvora ostati s nama, poručuju iz vrha HNS-a.
07. siječnja 2014. u 21:07 24 komentara 10736 prikaza
Radimir Čačić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Politička sudbina Radimira Čačića potpuno je u njegovim rukama, konstatacija je s kojom se slažu baš svi naši sugovornici iz vrha HNS-a, bez obzira na to koliko simpatiziraju Čačića. No, svi se slažu i s time da im je teško zamisliti da će Čačić, nakon što na ljeto iziđe iz zatvora, političku karijeru nastaviti u HNS-u.

Čačić nastavlja po svom

Za HNS-ove “teškaše” jedino je pitanje hoće li sam napustiti HNS ili će biti izbačen iz stranke.

– Najrealniji je scenarij da će Čačić nakon izlaska iz zatvora nastaviti po svom. Imat će visoke ambicije, željet će preuzeti čelnu poziciju u stranci, a ako Kukuriku koalicija pobijedi i na idućim izborima, on će sigurno tražiti mjesto koje je imao i prije odlaska u zatvor, dakle prvog potpredsjednika Vlade. Međutim, stranka mu tu želju niti želi niti može ispuniti pa će svoju sreću morati tražiti mimo HNS-a – kaže nam član Predsjedništva HNS-a. Priznaje da stranci jako smeta to što se Čačić prošli tjedan sastao sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i što su najvjerojatnije razgovarali o modelima moguće političke suradnje, odnosno zajedničkog izlaska na iduće parlamentarne izbore.

mile Želi u Banske dvore Bandić partnere vidi u Gabriću, Čačiću pa čak i Glavašu Radimir Čačić Druženje u Međimurju Radimir Čačić sprema udar na vrh HNS-a?

Svjesni da imaju problem

– Stranka je svjesna da ima problem koji mora riješiti, a kako ćemo ga riješiti, pitanje je taktike. Mislim da ćemo ići oštro jer te priče o Čačiću i njegovim planovima štete HNS-u. Oštri potezi nisu popularni, ali su efikasni – kaže naš sugovornik iz vrha stranke koji tvrdi da je izbacivanje Čačića iz stranke sasvim realan scenarij nastavi li “solirati”.

– Nezamislivo mi je da Čačić nakon izlaska iz zatvora dođe u stranku i kaže: U redu, meni je dosta mjesto u predsjedništvu HNS-a i ne inzistiram ni na čemu višem od toga. Bit ću lojalan član stranke bez obzira na to koju mi funkciju namijenite, ako mi uopće išta i ponudite – slikovito nam objašnjava još jedan HNS-ovac zašto smatra da će Čačić vrlo brzo nakon izlaska iz zatvora najvjerojatnije postati bivši član HNS-a.

– Prije dva mjeseca činilo se da će prihvatiti činjenicu da neće biti broj jedan u stranci, no potom je počeo koketirati s Nikicom Gabrićem i razgovarati s Bandićem, iz čega zaključujem da je odlučio nakon odsluženja kazne djelovati izvan HNS-a. Siguran sam da je priča s Bandićem ozbiljna i da to nije blef kojim već sada želi ojačati svoje “pregovaračke” pozicije kada stranka bude odlučivala o njegovoj političkoj budućnosti – kaže još jedan član Predsjedništva HNS-a.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • marrinela:

  Jako dobra vijest, jedna mala elitistička strančica postat će marginalna strančica..

 • denis12345:

  Koga briga. Ima u Hrvatskoj i važnijih tema za top članak od političke sudbine zatvorenog bivšeg čelnika male regionalne strančice.

 • Avatar voltron
  voltron:

  Za Čačića je najbitnije da su HNS-ovi varaždinski i međimurski ogranci uz njega! U Varaždinskoj i Međimurskoj županiji je najveća snaga HNS-a, a tam je Čačić glavni! Čačić bu sigurno opstal sa svojim sjevernzapadnim regionalnim savezom HNS-a na političkoj sceni, ... prikaži još! a Vesnica sa šačicom članstva po Zagrebu i ostalim županijama može slobodno preći u SDP jer jedino tak može opstati na političkoj sceni!