Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodstvo hns-a

Nastavi li pregovore s Bandićem, Čačić će biti izbačen iz HNS-a

Radimir Čačić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
07.01.2014.
u 21:07

- 
Teško je zamisliti da će Čačić nakon izlaska iz zatvora ostati s nama, poručuju iz vrha HNS-a.

Politička sudbina Radimira Čačića potpuno je u njegovim rukama, konstatacija je s kojom se slažu baš svi naši sugovornici iz vrha HNS-a, bez obzira na to koliko simpatiziraju Čačića. No, svi se slažu i s time da im je teško zamisliti da će Čačić, nakon što na ljeto iziđe iz zatvora, političku karijeru nastaviti u HNS-u.

Čačić nastavlja po svom

Za HNS-ove “teškaše” jedino je pitanje hoće li sam napustiti HNS ili će biti izbačen iz stranke.

– Najrealniji je scenarij da će Čačić nakon izlaska iz zatvora nastaviti po svom. Imat će visoke ambicije, željet će preuzeti čelnu poziciju u stranci, a ako Kukuriku koalicija pobijedi i na idućim izborima, on će sigurno tražiti mjesto koje je imao i prije odlaska u zatvor, dakle prvog potpredsjednika Vlade. Međutim, stranka mu tu želju niti želi niti može ispuniti pa će svoju sreću morati tražiti mimo HNS-a – kaže nam član Predsjedništva HNS-a. Priznaje da stranci jako smeta to što se Čačić prošli tjedan sastao sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i što su najvjerojatnije razgovarali o modelima moguće političke suradnje, odnosno zajedničkog izlaska na iduće parlamentarne izbore.

Svjesni da imaju problem

– Stranka je svjesna da ima problem koji mora riješiti, a kako ćemo ga riješiti, pitanje je taktike. Mislim da ćemo ići oštro jer te priče o Čačiću i njegovim planovima štete HNS-u. Oštri potezi nisu popularni, ali su efikasni – kaže naš sugovornik iz vrha stranke koji tvrdi da je izbacivanje Čačića iz stranke sasvim realan scenarij nastavi li “solirati”.

– Nezamislivo mi je da Čačić nakon izlaska iz zatvora dođe u stranku i kaže: U redu, meni je dosta mjesto u predsjedništvu HNS-a i ne inzistiram ni na čemu višem od toga. Bit ću lojalan član stranke bez obzira na to koju mi funkciju namijenite, ako mi uopće išta i ponudite – slikovito nam objašnjava još jedan HNS-ovac zašto smatra da će Čačić vrlo brzo nakon izlaska iz zatvora najvjerojatnije postati bivši član HNS-a.

– Prije dva mjeseca činilo se da će prihvatiti činjenicu da neće biti broj jedan u stranci, no potom je počeo koketirati s Nikicom Gabrićem i razgovarati s Bandićem, iz čega zaključujem da je odlučio nakon odsluženja kazne djelovati izvan HNS-a. Siguran sam da je priča s Bandićem ozbiljna i da to nije blef kojim već sada želi ojačati svoje “pregovaračke” pozicije kada stranka bude odlučivala o njegovoj političkoj budućnosti – kaže još jedan član Predsjedništva HNS-a.

Komentara 24

MA
marrinela
21:47 07.01.2014.

Jako dobra vijest, jedna mala elitistička strančica postat će marginalna strančica..

DE
denis12345
22:28 07.01.2014.

Koga briga. Ima u Hrvatskoj i važnijih tema za top članak od političke sudbine zatvorenog bivšeg čelnika male regionalne strančice.

Avatar voltron
voltron
21:52 07.01.2014.

Za Čačića je najbitnije da su HNS-ovi varaždinski i međimurski ogranci uz njega! U Varaždinskoj i Međimurskoj županiji je najveća snaga HNS-a, a tam je Čačić glavni! Čačić bu sigurno opstal sa svojim sjevernzapadnim regionalnim savezom HNS-a na političkoj sceni, a Vesnica sa šačicom članstva po Zagrebu i ostalim županijama može slobodno preći u SDP jer jedino tak može opstati na političkoj sceni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije