Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nastavak suđenja četverostrukom ubojici Roškeru

01.07.2009.
u 13:19

Na Županijskom sudu u Koprivnici danas se nastavilo suđenje Stjepanu Roškeru (50), osumnjičenom da je uvečer 28. veljače u Križevcima iz bezobzirne osvete ubio bratića Sinišu (43), strinu Đurđicu (63), 14-godišnju Sinišinu kćer Jasminu i Tihomira Matoića (19). Povod nezapamćenom masakru bio je spor oko međe u vinogradu između njega i strine Đurđice.

Na današnjem ročištu svjedočila su četvorica svjedoka obrane. Zanimljiv iskaz dao je umirovljeni policajac Željko Vincek, kojem se Stjepan nekoliko dana prije noći ubojstva obratio za pomoć.

- Bio je uznemiren kada me nazvao na mobitel. Rekao je da mu strina hoće uzeti klet, da je krivotvorila neke ugovore. Molio me da mu pomognem ako imam nekoga u policiji - rekao je Vincek, koji je sa Stjepanom znao raditi na građevini godinu prije nego je obolio od šećera.

Tada mu je rekao, svjedoči Vincek, da se smiri i ode na policiju na što mu je Rošker kazao da je već bio tamo. Uputio ga je tada na kriminalističku policiju gdje bi utvrdili je li na taj famozni ugovor stvarno nešto dopisano. Vincek je demantirao navode Stjepanove kćeri Maje Fadige, koja je na prvom ročištu rekla kako mu je on obećao pomoć iz Zagreba jer mu u Križevcima nitko neće pomoći.

Sutkinja Melita Mioč Felak rekla je kako će suđenje biti nastavljeno u rujnu, a tada bi iskaz trebali dati sudsko-medicinski, psihijatrijski, balistički i toksikološki vještak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije