Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Nastavak polemike oko Hitlerove lubanje

Rusi inzistiraju na svojim tvrdnjama kako bi konačno stali na kraj pričama kako je njemački Führer nakon kapitulacije 8. svibnja 1945. godine pobjegao u egzil.
09. prosinca 2009. u 17:25 10 komentara 32 prikaza
lubanja adolfa hitlera
Foto: AFP

Ruska služba za državnu sigurnost (FSB) i dalje tvrdi kako je lubanja pronađena 2000. godine upravo ona jednog od najvećih europskih zločinaca - Adolfa Hitlera iako su američki znanstvenici ustvrdili nakon istraživanja kako je lubanja pripadala ženskoj osobi.

Rusi inzistiraju na svojim tvrdnjama kako bi konačno stali na kraj pričama kako je njemački Führer nakon kapitulacije 8. svibnja 1945. godine pobjegao u egzil.

Antropolog Nick Bellantoni sa sveučilišta u Connecticutu rekao je kako je njegova prva pretpostavka bila da se radi o ženi staroj između 20 i 40 godina koja je izgorjela. Nadalje se navodi kako je na lubanji izlazna rana na zatiljku dok su svjedoci tvrdili kako se Adolf Hitler usmrtio hicem u sljepoočnicu.

FSB je preko Vasilija Kristoforova, direktora arhiva, poručio kako američki znanstvenici nisu mogli usporediti svoje uzorke jer su jedini posmrtni ostaci velikog diktatora pohranjeni u arhivi tajne službe.

Bellantoni, kojemu je prema vlastitim izjavama bilo dopušteno istraživati lubanju sat vremena, tvrdi kako ima dokaze kako se DNK lubanje i DNK krvi ne podudaraju. Ponovno je istaknuo kako je ovdje riječ o o ženskim posmrtnim ostacima, no ustanovljeno je kako krv potječe od muške osobe.

Ruski odgovor

Kristofov je američkom znanstveniku odgovorio kako za njih ne postoji sumnja u autentičnost posmrtnih ostataka tim više što je ruski diktator Josip Staljin nakon završetka rata osobno naredio detaljnu istragu kako bi se ustanovilo je li Hitler uistinu mrtav. Rezultati istrage koji su uspoređivali rendgenske snimke Hitlera s pronađenim kostima dokazali su kako se upravo radi o Adolfu Hitleru.

Iz središnjice FSB-a potvrđuju kako su tijela Adolfa Hitlera, Eve Braun, bračnog para Goebbels i njihovo četvero djece zapaljena 1970. godina, što je osobno naložio tadašnji načelnik KGB-a Juri Andropov.

- To je vjerojatno bila ispravna odluka. U protivnom bi grobovi postali turistička atrakcija za fašiste kojih ima svugdje u svijetu pa i u Rusiji - rekao je Kristofov.

Kontradiktorne izjave

Iako će se polemika oko nalaza sigurno nastaviti, začuđujuća je činjenica da je direktor državnog arhiva Vladimir Koslov rekao kako nitko nije tvrdio kako se radi o posmrtnim ostacima Adolfa Hitlera.

Sudeći prema službenim dokumentima, Adol

Sudeći prema službenim dokumentima, Adolf Hitler umro je 30. travnja 1945. godine od teških ozljeda glave izazvanih metkom nakon što je progutao kapsulu cijanida.

Kremirani ostaci Führera i Eve Brau

Kremirani ostaci Führera i Eve Braun zakopani su blizu bunkera u kojem su se skrivali kada je Crvena armija upala u Berlin.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • barbarosa:

    hitler je najbolje sto se moglo dogoditi!! nazalost nije zavrsio svoj posao!! neka mi je laka crna zemlja!!

  • -obrisani-:

    Hitler je za USA ucinio vise nego bilo koji americki predsjednik. Zasto to tajiti?

  • Vosteeh:

    Jos ce mnogo vremena proci prije nego sto se otkriju sve te tajne i iz WW II i poslije iz hladnog rata. Doziraju nam ovakve informacije na male kapaljke i daju nam veselje, dok se igraju u isto vrijeme svojih ... prikaži još! igrica na razinama koje ni ne možemo dokuciti...