Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Mihanović

Našli su najslabiju kariku: Ljubav Barišića i N. Jurak

damir mihanović
Ivana Ivanović/PIXSELL
17.10.2012.
u 08:32

Prvo su uhitili Nevenku Jurak, a to je ponukalo Mladena Barišića da ispriča sve što zna

– Nažalost, našao sam se u krivo vrijeme na krivom mjestu, na sastanku kod tadašnjeg premijera Ive Sanadera na kojem se dogovaralo kako pljačkati državu – počeo je svoje izlaganje splitskim studentima forenzike Damir Mihanović, ključni čovjek koji je razotkrio Fimi mediju, najveću političko-korupcijsku aferu u Hrvatskoj.

Znam sve

Njegova suradnja s istražiteljima počela je 2009., kada ga je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić pozvao i pitao što zna o Fimi mediji.

– Rekao sam mu da znam sve, a on mi je obećao da ću biti tajni, zaštićen svjedok. Planirao sam otkriti aferu u tišini njegova ureda, dolazio sam i odlazio na stražnja vrata, ali vrlo mi je brzo postalo jasno da nema šanse da se to ne dozna – kaže Mihanović. I doznalo se.

Uskoro je uslijedio neugodan razgovor. U Splitu je sreo jednog ministra iz vlade Jadranke Kosor koji ga je pitao je li bio kod državnog odvjetnika. Tko je taj ministar, Mihanović će reći u sudnici, kada bude svjedočio.

– Potvrdio sam. Tog tjedna započele su zvonjave telefona u gluho doba noći. Otvorene i vrlo ozbiljne prijetnje. Nisam znao što ću – priča Mihanović. Tada se odlučio zaštititi tako što je na državnoj televiziji u siječnju 2010. ispričao sve što je mogao.

Prijetili, ali ne i tužili

– Sanader je rekao da lažem i da će me tužiti. Prijetili su još Mladen Barišić i Jadranka Kosor, ali nitko me nije tužio za klevetu – kaže Mihanović, čiji je iskaz zakotrljao klupko. Istražiteljima je bio problem što je sve na rubu zakona, a Sanaderova potpisa nema nigdje. Trebalo je potaknuti svjedoke da govore.

– Tada su shvatili da priča može puknuti na ljubavnoj vezi između Nevenke Jurak i Mladena Barišića. Nju su prvo uhitili, a to je ponukalo Barišića da ispriča što zna – kaže Mihanović, čiji se život preokrenuo otkako je svjedočio. Odmah nakon istupa na televiziji dobiva otkaz u Croatia osiguranju, a njegova supruga u Janafu.

– O njezinu slučaju pisali su mediji pa je uprava rekla da su pogriješili. Ja sam dobio sudski spor i nedavno se vratio u CO. Dobili smo policijsku zaštitu. Nemoguće je normalno živjeti a da vas prate dva policajca – kaže Mihanović, koji priznaje da se bojao za obitelj i dvojio, ali domoljublje i osjećaj pravde ipak su prevladali.

Mihanović je na studiju forenzike gostovao na poziv Dragana Primorca.

>>Mihanović uzeo kunu otpremnine, Vojković najmanje 3,5 milijuna

>>Sanader: Nismo naručili jakne! FOTO Jeste, i piše 'Željo majstore!'

Komentara 41

Avatar pupoljak
pupoljak
08:50 17.10.2012.

Eto, čovjek lijepo kaže da Sanaderova potpisa nigdje nema, a uskoci temelje optužnicu na pričama rekla-kazala. A potpisnici još uvijek slobodno šeću, čak više, sjede u Saboru i ostalim državnim funkcijama.

Avatar pupoljak
pupoljak
08:55 17.10.2012.

I sad se naši vrli političari i još vrlije pravosuđe hvale sa " učinkovitom" borbom protiv korupcije. Dokazi gospodo, dokazi su relevantni, il' ih imaš, il' ih nemaš. Ne treba nikome takva sudska praksa, jer teško svima nama ako takva praksa zaživi.

BL
Blasko
08:48 17.10.2012.

Dubok bunar vede ali ipak zamucene,Jer bi Mladen Barisic trebao ipak odgovoriti na neka pitanja koja su mu novinari postavljali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije