Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fimi media

Sanader: Nismo naručili jakne! FOTO Jeste, i piše 'Željo majstore!'

Zeljo majstore (1)
Foto: Antonio Jurkin/Virovitica.info
1/4
16.10.2012.
u 11:05

U potpisu pod fotografiju navodi se da je snimljena u Virovitici tijekom održavanja Viroexpo sajma 2007. Suvišno je i reći da je Sanader u to vrijeme, bio i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade...

Što je pisalo na 1000 vjetrovki koje je Fimi media naručila od poduzeća Emma 95, prometnulo se u središnje pitanje današnjeg suđenja u aferi Fimi media. Jer dok je Marin Frčko, vlasnik te tvrtke svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu, iskazivao da je njegovo poduzeće dobilo narudžbu od Fimi medie, da im isporuči 1000 plavih vjetrovki s logom HDZ-a na prednjoj strani i natpisom “Željo majstore” na stražnjoj strani, Ivo Sanader i Ratko Maček tvrdili su da to naprosto - nije istina.

– Dok sam ja bio predsjednik HDZ-a, HDZ nikada nije naručio jakne na kojima je bio logo HDZ i natpis “Željo majstore”. Da smo htjeli kakav natpis, stavili bi “Dinamo, majstori” – ustvrdio je Sanader, prigovarajući istinitosti iskaza svjedoka u tom djelu.

Maček je pak pojašnjavao što je bilo logo HDZ-a u izbornim kampanjama od 2003. do 2009. koje je on vodio, također ustvrdivši da svjedok u tom djelu nije govorio istinu. No na Sanaderovu i Mačekovu žalost, tijekom dana pokazalo se da je svjedok govorio istinu jer na portalu Virovitica.info postoji fotografija koja govori više od 1000 riječi. Na njoj naime Sanader u društvu Ivice Kirina, bivšeg ministra policije, također optuženog u zasebnom postupku proizašlom iz afere Fimi media (no optužnica još nije pravomoćna, op.a.) pozira s plavom vjetrovkom na kojoj je vidljiv logo HDZ-a i natpis “Željo majstore”. U potpisu pod fotografiju navodi se da je snimljena u Virovitici tijekom održavanja Viroexpo sajma 2007. Suvišno je i reći da je Sanader u to vrijeme, bio i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade...

Osim Frčka još su svjedočili Branko Radošević iz Plinacroa i Anto Violić iz ACY-a. Obojica su iskazivala kako su njihove firme poslovale s Fimi medijom, a Violić je kazao kako su ACY-u isporučena dva računa od Fimi medie. Iako su obadava plaćena, Fimi media je napravila posao samo po jednom računu, zbog čega ACY, kako je kazao Violić, povrat novca potražuje preko suda.

>> Todorić: Petrović mi je kazao da me neće smijeniti on nego Barišić

Komentara 14

Avatar 170619890000
170619890000
15:10 16.10.2012.

"Izravna strana ulaganja u Hrvatsku za dvije trećine manja nego lani" ... a nema fotografije da to potvrdi a ot toga ovaj narod živi ili ne živi ... zapravo kako znamo po toj fotografiji tko je naručio te jakne ?e ? ... vidimo sanadera, vidimo jakno ali nema narudžbenice ... i kome je uopće to više važno ? ... strava ...

ST
stevica
15:20 16.10.2012.

I ovu fotografiju oni ce preinaciti u fotomontazu,a na kraju ce ispasti da smo jakne narucili ja,jure i ante.Sto ocekivati od nekog iz hdz osim lazi i podmetanja.Njihov zajednicki slogan i zastitni znak je ,,nismo mi,nismo vidjeli,nismo culi,dabogda mi otpale obe ruke i oba oka i crko ako jesam. Za njih nista sveto nije.

PR
propalismoFranjoskroz
15:02 16.10.2012.

haha a kada sam pitao 2007. tko plaća jakne,tko plaća 200 kuna dnevnice za svakog profesionalnog pljeskaća za hdzeove mitinge,tko je plaćao 6 autobusa koji su ih prevozili od mitinga do mitinga,tko je plaćao dva obroka na dan,tada su novinariri bili slijepi i gluhi????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije