Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
summit G20

Nasilje u Hamburgu nastavljeno i tijekom noći: Ozlijeđeno 197 policajaca, 83 uhićeno

Hamburg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.07.2017.
u 08:55

Prosvjednici tvrde da G20 nije uspio riješiti mnoga pitanja koja prijete svjetskom miru, uključujući klimatske promjene, sve veće nejednakosti i nasilne sukobe.

Žestoki sukobi između policije i prosvjednika koji su izbili u četvrtak pred početak summita G20, nastavili su se i tijekom noći. Na ulicama je oko 15 tisuća policajaca, a zatražene su i dodatne snage. Za 11 sati najavljen je prosvjedni marš u organizaciji antiglobalizacijskih skupina protiv summita G20, na kojem se očekuje čak 100 tisuća ljudi.  Najavljeno je također i održavanje mirnog prosvjeda protiv nasilnih demonstracija.

Policija je priopćila kako je od četvrtka, kada su prosvjedi počeli ozlijeđeno 197 policajaca, a uhićeno je najmanje 83 osoba.

Prosvjednici su bacali molotovljeve koktele, palili automobile, a zabilježne su i provale u trgovine, javlja CNN.

Strani mediji javljaju kako je dio prosvjednika miran i miroljubiv, no drugi dio nastavlja s provokacijama, a policija odgovara vodenim topovima i suzavcem. 

Hamburg
1/18

Komentara 30

LU
lunar777
09:28 08.07.2017.

Zašto ih ne nazovete onako kako i treba - anarhistički radikalni ljevičari?

DA
Darko22
09:44 08.07.2017.

Ljevičari su vrlo tolerantni sa svima, osim s onima koji se ne slažu sa njima

DU
Deleted user
10:10 08.07.2017.

Kao sto znate ovdje sam proglasen radikalnim desnicarom, cesto i ustasom ....... ljudi moji otpor politickim elitama dogadja sevgdje narod nije gladan. Sto je rjesenje? Pisat po portalima ili aktivan otpor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije