Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dočekani kao zvijezde

Trump zahvalio Melaniji, a onda održao govor uz ovacije

Melania Trump
Foto: Reuters/Pixsell
06.07.2017.
u 14:03

Uz ovacije se na trgu u Varšavi pojavio Donald Trump gdje održava prvi javni govor u Europi od preuzimanja dužnosti..

Uz ovacije prisutnih na pozornici trga u Varšavi javnosti se obratio američki predsjednik Donald Trump. Ovo je inače prvi Trumpov takav govor u Europi od preuzimanja dužnosti.

Prije Trumpa okupuljenima se obratila njegova supruga Melania Trump riječima zahvale na dobrodošlici.

- SAD ima brojne sjajne diplomate, ali nema boljeg veleposlanika od naše divne prve dame Melanije", zahvalio je Trump supruzi koja je najavila njegov govor.

Melania Trump
1/8

- Predsjednik Duda i vaša divna prva dama su nam izrazili toplu dobrodošlicu po kojoj je Poljska poznata diljem svijeta. Ovdje sam da dam podršku svima koji žele obraniti nasu civilizaciju. 

- Priča o Poljskoj je priča o narodu koji nikada nije slomljen i nije zaboravio tko je, uz ovacije prisutnih govori Trump.

- 1920. se dogodilo čudo kada je Poljska zaustavila sovjetsku vojsku koja je željela osvojiti Europu. A zatim ste napadnuti od njemačke nacističke vojske s jedne strane i Sovjetskog saveza s druge. Poljski narod je trpio strašna zla, rekao je Trump.

- SAD voli Poljsku i poljski narod, puno vam hvala. Poljaci nisu samo obogatili ovu regiju, već su i Poljaci obogatili i SAD, ponosan sam što na izborima imao njihovu podršku, rekao je Trump.

Melania Trump
1/24

"U ime svih Amerikanaca zahvaljujem se cijelom poljskom narodu koji je izrazio dobrodošlicu nama i našim vojnicima, koji su simbol sigurnosti u vašoj demokratskoj Europi. Ponosi smo što su s nama i vojnici drugih država. Hvala vam, obavljate sjajan posao.

Obavili smo sastanak sa članicama Inicijative triju mora, SAD je spremann ojačati trgovinske veze i želimo vam omogućiti da Poljska više ne bude taoc jednog dobavljača energenata. Predsjedniče čestitam vama i RH predsjednici na vašoj povijesnoj inicijativi Triju mora", kazao je Trump.

"Ovo mi je prvi postjet Europi i mislim da u ovoj divnoj zemlji mogu doći i obratiti vam se. U Poljskom narodu vidimo dušu Europe, vaša nacija je velika jer je vaš duh snažan. Vi ste ponosna nacija Kopernika, Chopina, Pape Ivana Pavla II. Poljska je zemlja velikh junaka, a vi ste narod koji zna pravu vrijednost onoga što štiti", kazao je Trump.

Komentara 44

Avatar Idler 3
Idler 3
14:15 06.07.2017.

Kolko god bila daleko, Amerika nam je civilizacijski bliža neg Turska il Irak....prema tomu pozdrav i Trumpu i bratskom poljskom narodu.

CA
carlo20
14:50 06.07.2017.

Trumpu ovih dana baš uživa. Većina Amerikanaca ga podržava, u Poljskoj mu skandiraju, republikanci na lokalnim američkim izborima gaze demokrate, Soroš baca milijune dolara i pokušava utjecati na javnost, ali ga nitko ne šljivi ni 1% a fake news CNN u novom skandalu ( cnn blackmail) o kojem cijeli svijet govori osim "naših" medija koji naravno šute. Antife u Americi proglašene terorističkom organizacijom, nije lako ovih dan liberalima i ljevičarima u Americi. Trump ih totalno razotkrio i uništio.

PP
pp
15:39 06.07.2017.

Odličan govor. Jedan od boljih govora nekog državnika u stranoj zemlji. Baš je lijepo govorio o Poljskoj i Poljacima. Zasluženo. Divna zemlja i divni ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije