Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojska ih locirala

Nasilje i nesigurnost diljem Nigerije: Napadači naoružani kalašnjikovima oteli stotine djece

The Government Science secondary school is seen in Kankara district, after it was attacked by armed bandits, in northwestern Katsina state
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
12.12.2020.
u 22:40

Država Katsina je poprište nasilja jer u njoj djeluju naoružane bandi - što je termin kojim lokalno stanovništvo naziva skupine koje otimaju ljude radi otkupnine

Nigerijska vojska locirala je i razmijenila vatru s naoružanom skupinom koja je otela stotine srednjoškolskih učenika u sjeverozapadnoj državi Katsina, objavilo je u subotu predsjedništvo.

Naoružani kalašnjikovima napadači su upali u srednju školu u okrugu Kankara u petak, objavili su policija i lokalne vlasti.

Roditelji i školski zaposlenik kazali su agenciji Reuters da su sa sobom odveli polovicu od 800 učenika.

Nekih 200 učenika koji su uspjeli pobjeći, a smatrali su se nestalima, uspjelo se vratiti kućama, piše BBC. 

A view of a classroom at the Government Science secondary school in Kankara district A view of a classroom at the Government Science secondary school in Kankara district, after it was attacked by armed bandits, in northwestern Katsina state, Nigeria December 12, 2020. REUTERS/Abdullahi Inuwa NO RESALES. NO ARCHIVES STRINGER
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Nigerijski predsjednik Muhamadu Buhari u priopćenju je rekao da je vojska locirala otmičare u šumi i s njima razmijenila vatru. Policija i vojska još nastoje utvrditi koliko je učenika oteto, a policija je najavila pojačanje kako bi pokušala osloboditi taoce.

Država Katsina je poprište nasilja jer u njoj djeluju naoružane bandi - što je termin kojim lokalno stanovništvo naziva skupine koje otimaju ljude radi otkupnine.

Napadi islamističkih militanata česti su u sjeveroistočnom dijelu zemlje. 

Otmica učenika iz škole u Kankari zadnja je u nizu takvih napada na nemirnom sjeveru Nigerije. Najtragičniji takav napad zbio se u travnju 2014., kada je džihadistička skupina Boko Haram otela 276 djevojčica iz škole u Chiboku u sjeveroistočnoj državi Borno. Oko stotinu djevojčica još se vodi kao nestale

Nasilje i nesigurnost diljem Nigerije razbjesnili su stanovnike, posebno pošto su prošlog mjeseca brojni zemljoradnici ubijeni, a nekima su odrubljene glave, što su počinili islamistički militanti u državi Borno.

Ključne riječi

Komentara 2

ZI
zimerman
09:47 13.12.2020.

To je obraz i istina islama . Tako ih je lažni prorok pedofil muhamed naučio oni samo slijede njegov put . .

NE
Nešo
23:08 12.12.2020.

Islamisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije