Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREJ GRUBIŠIĆ:
Povratak na članak

Naše gospodarstvo i nizak BDP teško može odvojiti više za plaće

Rješenje u tri faze: Vlada će, u prvoj fazi, biti primorena pristati na uvjete sindikata, u drugoj bi trebala otpustiti 10 posto zaposlenih, a u trećoj liberalizirati obrazovanje

Komentari 11

Avatar pozitiva
pozitiva
10:50 28.10.2019.

Drzava je uvijek najlosiji gospodar, a po nacinu na koji se vodi nasa ekonomija i gospodarstvo skoro tri desetljeca mi smo jos uvijek debelo u komunizmu. Trziste odredjuje pravila poslovanja, a ne drzava ! A to znaci da se drzava ne mijesa u poslovanje kompanija i da oni koji su nesposobni propadaju. Nepotrebna ministarstva, nepotrebne zupanije, nepotrebni zamjenici za nista, nepotrebne opcine, nepotrebni gradovi, nepotrebni javni sluzbenici, nepotrebne agencije za nista, nepotrebna zanimanja. Mnogi dozivljavaju drzavu kao kravu muzaru i zato tonemo sve vise i vise i tako do sigurnog bankrota. Na kraju ce i opet svi oni nepotrebni zavrsiti na ulici. Ne zivi se od mahanja zastavama i proslave sportskih uspjeha, zivi se od rada ! Komunizam jos debelo zivi u glavama mnogih kako lijevih tako i desnih.

VL
PH
Petarstijena-HR
10:21 28.10.2019.

I ove postojeće plaće koje se isplaćuju su na dug-njih će vraćati naša djeca. Postavlja se pitanje za koliko % će porasti produktivnost i učinkovitost sa rastom plaća od 6%????????!!!!!!! Neće uopće porasti produktivnost i ne može porasti, jer imamo višak zaposlenih-otpustite višak ljudi i od ostvarene uštede povećajte si plaće-ali uz očekivanje produktivnosti i učinkovitosti... Ostalo je sve zabluda i laž-i krah Hrvatske...Ne možeš dati od nečega što nemaš----Neće vama Njemac i Poljak povećavati plaću od svojih poreza....imaju i oni svoj javni sektor koji traži veće plaće...

VL
ŽE
Žegarni
09:41 28.10.2019.

"Naše gospodarstvo i nizak BDP teško može odvojiti više za plaće" kao da to ineteresira one koji su na povlascenim radnim mjestima kao prosvjetare. "Dizi porez, nek se radi vise, daj pare!" Takvi nam uce djecu.

VL
PR
predator57
09:20 28.10.2019.

Pa naravno kad je državni aparat preskup. Previše stranačkih uhljeba. Mađarska 9500000 ima 177 parlamentaraca, hrvatska 3700000 ima 156 sab. zastupnika, kao da smo pijani bogstaši.

VL
PH
Petarstijena-HR
10:34 29.10.2019.

Gospodo iz Ministarstva pravosuđa! Kada će biti javnosti i građanima dostupne na uvid imovinske kartice sudaca??????? Što krijete???!!!!!!!!!!!!!

VL
Avatar mrkyyy
mrkyyy
11:44 28.10.2019.

"nerijetko se od sindikata čuje kako učitelji imaju VSS i da su njihove plaće manje od prosječne VSS plaće u privatnom sektoru"... da i? kaj onda ne odu u privatni sektor? aha, jer u privatnom sektoru nisu zaštićeni kao polarni medvjedi...

VL
Avatar neugodan
neugodan
12:55 28.10.2019.

50% ekipa na drzavnoj sisi je visak, ukljucujuci i branitelje i one s njima povezanih!!!

VL
Avatar ivan0408
ivan0408
20:13 28.10.2019.

Pa kako će BDP biti visok kad u Uhljebistanu radi 60% radno sposobnih. Ostalih 40% "zaposlenih" su uhljebi - inspektori, savjetnici, birokrati, administratori, političari i slično. Doprinos BDP-u od svih njih je ravno nula.

VL
WI
wimneinneia
09:32 28.10.2019.

Za place se moze izdvojiti i te kako, samo da ce posalju kuci oni dzeparosi gore iz Brisela sto kostaju porezne obveznike milijune eura godisnje. A da ne govorimo kolike bi gradjani place imali, i koliko bi nam drzava bila konkurentna na trzistu, da ima svoju domacu industriju, i da nije u toj fasistickoj tvorevini od EU-ropske unije. Vidjeti cete sada koliko ce Britancima place skociti, kada skinu njih sa grbace, a vec su im skocile i sa Brexitom.

VL
WI
wimneinneia
09:48 28.10.2019.

Nasi gradjani ne smiju nikako dozvoliti fasizaciju drustva ovim fasistima gore u Briselu, i domacim izdajnicima iz zlocinacke, da vas oni porobljavaju i prave ROBLJE od vas. A ovoga lika sto vam sere o ''liberalizaciji'' obrazovanja odmah posaljite u 3PMM i u moje ime. On bi privatizirao obrazovanje gradjanima sa srednjom placom od par tisuca kuna u zemlji, da nam se i ta sacica gradjana i male djece isele iz zemlje? Ja sam u Svicarskoj tri diplome napravila, cente nisam potrosila, osim nesto ispita za specijalizaciju, a on bi siromasnim gradjanima u Hravtskoj dusu vadio i naplacivao zrak sto udisu napacenom narodu? Smece jedno bezobrazno, FASISTI jedni, lopovi, neprijatelji Hravtske drzave i naroda.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.