Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potresna ispovijest

Naše bebe proglasili mrtvima, nisu nam ih pokazali – prodali su ih!

bolnica (1)
Pixsell
19.03.2012.
u 23:40

Dvije obitelji i dalje tragaju za svojom djecom, rođenom 1967. i 1984. godine u istoj bolnici u jednom gradu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

– Naše bebe su nedugo nakon rođenja proglašene mrtvima i prodane. Nismo dobili nikakav karton i smrtovnicu koji bi nas uvjerili da su naše bebe umrle – požalile su se dvije obitelji iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine austrijskom listu Kleine Zeitung.

Dvije obitelji i dalje tragaju za svojom djecom, rođenom 1967. i 1984. godine u istoj bolnici u jednom gradu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kleine Zeitung donosi priču Bosanke Roce H., tada 19- godišnjakinje, koja je u neimenovanom mjestu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj 7. listopada 1984. rodila dječaka. Majci Roci i ocu Branku iz Hrvatske dva sata poslije  rečeno je da je njihova prva beba umrla i nikada je više nisu vidjeli. 

– Moje je dijete bilo živo. Kratko sam ga vidjela. Plakalo je. Rodilište je bilo prazno. Bila sam jedina pacijentica. Bili su tu samo liječnik i jedna sestra. Kada je suprug došao u bolnicu, dva sata nakon poroda, rečeno mu je da sam rodila mrtvo dijete – kazala je Roca H., koja s obitelji od 1991. živi u Grazu. Iako je otac inzistirao da mu pokažu mrtvo dijete, na patologiji su rekli da nisu zaprimili mrtvorođenče. Djelatnici bolnice na kraju su roditeljima rekli da se pomire sa sudbinom ako žele imati još djece.

– Sigurna sam da moj brat nije umro, već da je prodan. Sve upućuje na to. Nadam se da ćemo doznati tko je tada dobio bebu – kazala je Brankica H., koja s bratom i roditeljima istražuje slučaj. Iz bolnice su prije dvije godine dobili potvrdu da je beba sahranjena 18. listopada 1984., no na patologiji nemaju podatak o bebi na kojoj je, kako su rekli roditeljima u bolnici, obdukcija napravljena 7. listopada. Obitelj je svoju potresnu priču objavila na internetu i odmah im se javila još jedna obitelj iz BiH koja dugo živi u njemačkom gradu Augsburgu. 

– I mojim roditeljima dogodila se ista stvar kao obitelji iz Graza. I moja je majka u istoj bolnici 1967. rodila svoje prvo dijete. Bilo je živo, a onda je navodno umrlo. Nije bilo obdukcije, ničega. Godinama pokušavamo pronaći moga brata jer smo sigurni da je živ – ispričala je Snježana M. Obitelji su uvjerene da ovakvih slučajeva ima jako mnogo u Hrvatskoj.

Komentara 19

MA
marinaaniram
09:33 20.03.2012.

uzas.. za takve postoji 9. krug pakla, i za ovo moralno bolnicko osoblje kao i za neplodne bogate roditelje.

UN
unbekant
10:47 20.03.2012.

nasi doktori u Hrvatskoj su humaniji od siptara,siptari te prvo roknu,pa tvoje djelove prodaju po svjetu,a nasi te barem cjelog prodaju,aaaa masallaa,masalla....

Avatar Meggi
Meggi
12:40 20.03.2012.

Pa valjda se zna koji doktor i med. sestra su radili tog dana u rađaonici... zar ne treba počet istragu najprije od njih??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije