Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unutarstranački izbori

Maletić još razmišlja hoće li se kandidirati za predsjednicu HDZ-a

Oleg Butković,Ivana Maletić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
23.06.2016.
u 21:20

- Mislim da bi svakako doprinijela da u prvi plan stavimo goruće probleme koji su sad u hrvatskom društvu, jer sam najviše fokusirana na gospodarstvo, pozicioniranje Hrvatske u jugoistočnoj Europi i cijeloj Europskoj uniji - kazala je Maletić

HDZ je odredio način i datum izbora predsjednika. O tome je s Ivanom Maletić razgovarala reporterka Nove TV Tatjana Krajač. Nacionalno vijeće HDZ-a odlučilo je da će se 17. srpnja provesti unutarstranački izbori po načelu 'jedan član - jedan glas', a o detaljima izbora ispred sjedišta HDZ-a, reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač razgovarala je s potpredsjednicom te stranke Ivanom Maletić.

Hoćete li se Vi kandidirati za predsjednicu HDZ-a?

Danas smo otvorili taj proces nominiranja kandidata, definirali način na koji će se birati predsjednik i ja ću u sljedećih nekoliko dana razmisliti bi li bilo korisno za stranku i za mene, i važno i potrebno, da sudjelujem u procesu unutarstranačkih izbora za predsjednicu.

Zašto Vam treba nekoliko dana?

Inače volim analizirati i razmisliti vrlo detaljno o tome je li dobro upustiti se u određene procese, pa evo tako i ovaj, s obzirom da je sad sve definirano jasno na koji se način predsjednik bira. Odlučit ću temeljem današnjih odluka, i donijeti i moju osobnu.

Spominje se da bi Vi mogli biti favorit Milijana Brkića, s druge strane da je on osoba koja će odraditi najviše posla u kampanji?

Pa možda se i gospodin Milijan Brkić kandidira. Mislim da nema tu sad nekih favoriziranja. Svatko će odlučiti kad vidi sve kandidate koga će zaista podržati i za koga će glasati.
Europarlamentarci, a i Vi ste europarlamentarka podržali su Andreja Plenkovića, Vašeg kolegu. Je li to problem i razlog za razmišljanje zato što je Vaš kolega iz Europskog parlamenta kandidat?
Andrej je sa svima nama podijelio svoju ideju da želi sudjelovati na izborima za predsjednika. Ja i ostali europarlamentarci, sad govorim za sebe - ja sam to svesrdno podržala zato što mislim da je on izvrstan kandidat i mislim da je jako, jako korisno za našu stranku da on bude u toj izbornoj utrci. To je prva odluka. Sad je, naravno fer od mene da vidim i ostale kandidate i donesem konačnu odluku hoću li i koga točno podržati. To ću naravno podijeliti sa svim našim članovima. Isto tako, u sljedećih par dana ostavljam i sebi prostora za tu odluku.

Što bi Vi donijeli HDZ-u kao predsjednica stranke?

Mislim da bi svakako doprinijela da u prvi plan stavimo goruće probleme koji su sad u hrvatskom društvu, jer sam najviše fokusirana na gospodarstvo, pozicioniranje Hrvatske u jugoistočnoj Europi i cijeloj Europskoj uniji. Moj najveći cilj i želja, i mislim da je to najveći nacionalni interes - da Hrvatska postane jedna od prvih deset novih država članica u gospodarskom rastu, u otvaranju radnih mjesta, da prednjači u inovacijama, novim tehnologijama, reindustrijalizaciji – imamo jako puno potencijala i to želim za sve nas, tako da naši mladi budu tu i vide u Hrvatskoj budućnost.

Dobro ste se pripremili. A pa, hvala.

Komentara 17

QI
qiqo
23:17 23.06.2016.

Ajme sto san lipa i pametna...mogu pricat pola ure a da ne kažem ništa ...eto...mogu biti i predcjednica ADZa

LA
LANA555
22:23 23.06.2016.

Čime ona razmišlja ? Totalno mi je anipatična ženska.

RE
REYAM
22:02 23.06.2016.

Najsposobniji je Šeks. On je jedini prognozirao točno sve što će se dogoditi. Ivana je na dan izbora "znala" da će drugi dan Karamarko biti premijer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije