Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misija cassini

NASA otkrila rijeku poput Nila na Saturnovu mjesecu Titanu

Zemlja
Foto: Reuters/Ilustracija
1/3
13.12.2012.
u 14:26

Snimka je snimljena 26. rujna 2012. i prikazuje sjevernu polarnu regiju Titana gdje rijeka utječe u more naziva Ligeia Mare koje je veličinom otprilike jednako Sredozemnom moru na Zemlji

Znanstvenici NASA-ine misije Cassini objavili su da je letjelica snimila dolinu rijeke na Saturnovu mjesecu Titanu koja sliči na dolinu rijeke Nil te je duga više od 400 kilometara. Ovo je prvi put da su snimke visoke rezolucije otkrile ovako velik riječni sustav, javlja NASA.

– Titan je jedino mjesto koje smo pronašli osim Zemlje koje ima tekućinu koja je u konstantnom pokretu na svojoj površini – kazao je Steve Wall iz NASA-e. Snimka je snimljena 26. rujna 2012. i prikazuje sjevernu polarnu regiju Titana gdje rijeka utječe u more naziva Ligeia Mare koje je veličinom otprilike jednako Sredozemnom moru na Zemlji.

>> NASA planira kontrolirano srušiti dvije letjelice na Mjesec

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar GERO2
GERO2
13:52 14.12.2012.

Lazu sve je to na struju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije