Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Naš Marko umro je jer ga je policija brutalno prebila'

– U nalazu je pisalo da se Marko javio u Hitnu i liječniku je rekao da je pretučen u policiji. Uočljivi su bili hematomi na vratu, jedan manji na koljenu, bila su mu natučena dva rebra i natečen vrat.
26. travnja 2013. u 10:54 0 komentara 1540 prikaza
policija,policajac
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Nakon što su u srijedu na županjskom groblju pokopali 18-godišnjeg sina Marka Azapovića, koji je umro u nedjelju dopodne, roditelji su pokušavali doznati zašto ih je zadesila tako teška sudbina pa su temeljito pretražili Markovu sobu i među njegovim stvarima pronašli liječnički nalaz izdan u vinkovačkoj Županijskoj općoj bolnici 20. ožujka, koji je potpisao dežurni liječnik dr. Bojan Puzić.

– U nalazu je pisalo da se Marko javio u Hitnu i liječniku je rekao da je pretučen u policiji. Uočljivi su bili hematomi na vratu, jedan manji na koljenu, bila su mu natučena dva rebra i natečen vrat. Tada smo tek doznali da je dobio batina jer nam se nije žalio na bolove. Na obdukciji je utvrđeno da je umro od ugruška u srcu, a kako je drukčije taj ugrušak mogao nastati nego od batina koje je dobio. Razgovarali smo s odvjetnikom i još ne znamo hoćemo li podnijeti prijavu protiv policije, ali vjerujemo da su batine koje je dobio u županjskoj policiji bile kobne i da je od posljedica umro – kaže Markov najstariji brat, 32-godišnji Vjekomir, dodajući da je poslije čuo da se prijateljima žalio da je dobio batina u policiji.

Vjekomir priča da je još 18. i 19. ožujka Marko pozvan u policiju u Županji zbog nekog novca koji je nestao u jednoj kladionici, ali nakon što su ga odvezli u Vukovar, u kojem je u Državnom odvjetništvu dao iskaz, pušten je kući. Tijekom puta, prijatelji koji su ga vozili predložili su mu da ode na Hitnu u Vinkovce jer im se, pretpostavlja, požalio kako je dobio batine, da bi ga liječnik pregledao.

– Pustili su ga 20. ožujka ujutro jer nisu ništa našli za što bi ga okrivili. Pričao je da su ga u policiji pljuskali po licu, hvatali za vrat i udarali po tijelu, a sve te ozljede utvrdio je i dežurni liječnik pa zato sumnjamo da bi te batine mogle biti uzrok nastajanja ugruška i smrti. U nedjelju oko 12.30 sati netko od braće ili sestara otišao je na kat u njegovu sobu da ga pozove na ručak, ali su ga zatekli bez svijesti i odmah pozvali Hitnu koja je došla tek za tridesetak minuta. Liječnik je rekao da ne može ništa jer je Marko mrtav već dva sata. Poslije smo tri sata čekali dolazak policije i mrtvozornika. Ne ide mi u glavu da mladić od 18 godina, sportaš, hiperaktivna osoba, može samo tako umrijeti – kaže Vjekomir koji osim Marka ima još 11 sestara i braće.

Roditelji, Ana i Nikola od tuge i šoka još ne mogu doći k sebi. U policiji kažu da im je to prvi glas da roditelji namjeravaju podnijeti prijavu protiv policije zbog navodnog premlaćivanja. – Otkad je bio u policiji pa sve do smrti, u tih mjesec dana nismo dobili nikakvu prijavu ni od roditelja ni od toga mladića zbog postupanja policije. Kao što je pravilo, u slučajevima smrti mladih osoba, čiji je uzrok nepoznat ili sumnjiv, naložena je obdukcija koja je učinjena na patologiji vukovarske Opće bolnice. Utvrđeno je da je riječ o prirodnoj smrti zbog zastoja rada srca i da nema tragova nasilne smrti, što je u nedjelju utvrdio i mrtvozornik, a prije njega dežurni liječnik Hitne pomoći.

Policija je načinila posebno izvješće o ovom slučaju i proslijedila ga Županijskom državnom odvjetništvu, a nalaz obdukcije dostavit će im i patolog vukovarske patologije te će na osnovu toga ocijeniti ima li temelja za daljnja postupanja – kaže glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović

>>Mladić (16) umro nakon operacije krajnika, policija pokrenula istragu

Kapaciteti covid odjela karlovačke bolnice popunjeni, na respir
Došlo je do nekih promjena
Nove preporuke HZJZ-a: Tko ne mora u karantenu, što napraviti ako ste bili u bliskom kontaktu...
Bota Dental
Moderna stomatologija
Više se ne morate bojati zubara: Ona je sa stomatološkom bušilicom u ruci maltene prohodala
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.